RECENSIE: Slayer - Christ Illusion

Slayer - Christ Illusion
2006-09-12 Een beetje recensie begint met een introductie naar de band toe, maar Slayer, tsja... wat valt daar nog over te vertellen? Een beetje metalhead is bekend met het werk van Slayer en zelfs niet metalheads zijn op zijn minst bekend met nummers als 'Angel of Death'' en 'Reign in Blood''. Voor mij rust dan ook alleen nog maar de taak om Slayer's nieuwste plaat aan jullie voor te stellen, genaamd ''Christ Illusion''.

Zoals de naam van het nieuwe album doet vermoeden beukt Slayer ook nu weer alles omver wat ook maar iets met geloof te maken heeft, zoals we ook al konden horen in het nummer 'Cult' wat onlangs al werd uitgrbracht door Warner als opwarmertje voor 'Christ Illusion', waarin Tom Araya onerandere brult: "Religion is hate, religion is fear, religion is war, religion is rape, religion's obscene, religion's a whore" gevolgd door een later "I've made my choice, six-six-six".

Maar ook in andere nummers moet religie er wederom aan geloven, met uiteraard als meest voor de handliggende voorbeeld: Jihad. Maar dat Slayer hier en daar enkele satanistische trekjes heeft is nou niet echt een geheim.

Muzikaal gezien knalt Slayer weer als vanouds (in hun originele samenstelling met Dave Lombardo achter het drumstel). Je hebt bands die het rustiger aan doen naarmate hun leeftijdsteller steeds een groter getal aangeeft. Bij Slayer is dit niet het geval, al komt ''Christ Illusion' niet in de buurt van het klassieke 'Reign in Blood', maar dat hoef je ze ook niet te verwijten.

'Christ Illusion' is namelijk een (meer dan) prima album zoals een Slayer album hoort te zijn. Thrash/Speed metal zoals alleen Slayer dat kan. Met 'Flesh Storm' en 'Cult' als uitschieters. Waarvan de laatst genoemde misschien zelfs wel kan uitgroeien tot klassiek Slayer nummer.

'Christ Illusion' is zoals gezegd niet het beste album wat Slayer ooit heeft opgenomen, maar wel beter dan het tegenvallende 'God Hates Us All' (Daarnaast is een album als "Reign In Blood" evenaren zelfs voor Slayer geen makkelijke taak). Christ's Illusion' gaat je in ieder geval door de koude wintermaanden helpen die ons nog te wachten staan.
Recensent:Cosmo Vloedbeld Artiest:Slayer Label:Warner
Phantom Four - Madhur

The Phantom Four - MadhurEerder dit jaar verscheen een nieuwe CD van Herb Spectacles, het...

Mastodon - Bloodmountain

Mastodon - Blood Mountain Remission werd beschouwd als veelbelovend, maar de grote doorbraak kwam met...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT