RECENSIE: Monique Klemann - On Patrol

Monique Klemann - On Patrol
2006-11-07 Na ruim twintig jaar Lois Lane, is nu het solo-album van Monique Klemann ‘On Patrol’ verschenen.
Monique speelde de nachtclubzangeres Lynn Bloem in de Talpa tv-serie ‘Parels & Zwijnen’ en. volgens de cd-biografie was die rol de aanleiding om haar talent en liefde voor easy listening en jazz te combineren in een soloproject. Ze blijkt al jaren dit soort repertoire te zingen, maar tot vorig jaar had ze daar nog weinig mee gedaan. Totdat Talpa vorig jaar dus ineens op de stoep stond. Klemann zegt daarover dat ze nu “niet meer om het maken van ‘On Patrol’ heen kon”.

‘On Patrol’ is een cd geworden die in elk geval lekker in het gehoor ligt. Naast enkele bekende jazzcovers zoalsThe Look of Love en Cry Me A River, zijn enkele uitvoeringen in een lichte pop-stijl en latin/bossa nova op het schijfje gezet. De iets meer mystieke loungy nummers zoals The Wild Places van Duncan Brown en David Bowie’s What in the World zijn absolute pareltjes en zijn bijna onherkenbaar van de originele versies.
Het door haar zelf geschreven nummer Don’t Speak springt er voor mij persoonlijk met kop en schouders boven uit. Het nummer staat overigens in twee versies op de cd. De eerste uitvoering is een fantastische en uiterst subtiele versie die enkel door een oude Wurlitzer wordt ondersteund. De tweede versie, die het sluitstuk van de cd is, is muzikaal wat meer opgevuld en dat maakt het nummer toch een tikkeltje minder interessant.

De jazzy covers zoals onder andere Cry Me A River van Arthur Hamilton en Lonely Town va Leonard Bernstein worden heel mooi gebracht, maar toch leent haar overigens prachtige stem zich iets minder voor deze nummers waardoor het allemaal net iets te netjes klinkt.
Op Mr. Irresistible geschreven door Tjeerd Oosterhuis is de mooie toevoeging van een trompet te horen op de achtergrond, waardoor de song een heerlijk nachtclub sfeertje uitademt.

Al met al heeft Monique Klemann met dit solo project een heel acceptabel album op de markt gebracht en duidelijk gemaakt dat ze meer in haar mars heeft dan het zingen van popsongs met Lois Lane. In elk geval is ‘On Patrol’ een plaatje geworden dat uiterst geschikt is voor een romantisch avondje bij kaarslicht of als achtergrond bij het lezen van een goed boek of om gewoon lekker weg te dromen op de bank.
Recensent:Bert Reinders Artiest:Monique Klemann Label:CNR Records
Justine Electra - Soft Rock

Justine Electra - Soft RockDe uit Australië afkomstige Justine Electra is al een tijdje een bekende naam...

Roadrunner Records - Roadrage

Various - RoadRunner Roadrage 2006 Corey Taylor (Stone Sour/Slipknot) op Graspop dit jaar; “ Do you guys know...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT