RECENSIE: Blueminded - Bueminded EP

BleuM
2015-01-12 De demo’s die gitarist Jörgen Koenen van Blueminded thuis had liggen moesten maar eens uitgewerkt worden in de studio. Enkele bevriende muzikanten werden opgebeld en zodoende kon de 4 tracks tellende EP enige tijd geleden worden uitgebracht.
Het bleek een prima besluit want de band heeft met deze EP een interessant viertal nummers opgenomen die de liefhebber van zowel pop- als progrock moet kunnen aanspreken.

Zanger/gitarist Rob Rompen heeft een zeer aangenaam stemgeluid met een uitstekend bereik die zowel in de hogere uithalen als in de lage regionen sterk overeind blijft. Met de bezetting van drums, bas, gitaar en keyboards wordt een stevige sound neergezet, die beïnvloed lijkt door de jaren tachtig en negentig. Een tijd waarin bands als U2 en Simple Minds nog toonaangevend waren en Genesis ervoor koos om een groter te publiek te bereiken, zonder dat hier sprake is van een gedateerd geluid.

‘Move On’ kent een intro waarin zowel ‘Kayleigh’ als het latere ‘Cover My Eyes’ van Marillion te herkennen valt, maar daar blijft het dan ook bij en blijkt Blueminded wel degelijk over een eigen geluid te beschikken. Op het pakkende ‘Call On Me’ horen we een zeer gedreven stel muzikanten dat enorm goed op elkaar ingespeeld blijkt te zijn. Verbazingwekkend als je bedenkt dat de band nog maar heel kort met elkaar bezig is.

We zijn benieuwd of het de heren lukt om dit een heel album vol te houden. Deze eerste bescheiden kennismaking smaakt in ieder geval naar meer.
Recensent:Jeroen Bakker Artiest:Blueminded Label:Eigen Beheer
Cover Take That - Ill

Take That - IllEn toen waren er nog drie. De Britse boyband Take That veroverde in de...

Grim Tim

Grim Tim - Satisfriction Plotseling was daar in 2012 een zeer aangename EP van de Eindhovense...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT