RECENSIE: Feverdream - You Are Happening

Feverdream - You are Happening
2006-11-17 Soms krijg je een gevoel van hoop. Hoop op een goede Nederlandse band. Een Nederlandse band die de strijd aangaat met andere indiebands. Als Nederlander ben je trots als je te horen krijgt dat er een band is die dit kan.
Feverdream is een 3 koppige band uit Rotterdam, met een goede CV. Arnold van de Velde, Bart Baekelandt (nieuw sinds dit album) en René van Lien hebben al 3 full length albums en zijn ze al langere tijd bezig met een internationale doorbraak. Daarnaast hebben ze mogen spelen met bands als: Blonde Redhead, Minus The Bear en The Thermals. Zij gaan die strijd aan!

Na 3 jaar toeren en nummers schrijven is nu het 4e album You Are Happening uit. Een album met verschillende invloeden. Zo hoor je rustige opbouw, indie punk, melodische gitaarrifs elkaar afwisselen. Deze afwisseling maakt Feverdream sterk het gevaar ligt hier ook gelijk op de loer. Een vrij clean gitaargeluid, een bas en drums kunnen niet voor een overweldigende stroom van geluid zorgen. Hierdoor zijn de hardere stukken eentonig en lijken de nummers veel op elkaar. Verschillende maar goede gitaarlijntjes volgen elkaar op in de nummers op en geeft het album een ADHD geluid.
Ella Bandita treed als gastvrouw op tijdens 3 nummers en dat geeft een leuke afwisseling op het album. Ook tijdens het nummer Could You, Would You ben ik blij verrast met een stukje soundtrack van Batman! Geheel in Feverdream stijl natuurlijk.

13 vrij korte nummers laten een vreemd gevoel achter. De nummers op zich zijn strak en afwisselend. Terwijl het hele album eentonig klinkt. Een album vol energie, maar de hoop vervaagt langzaam naarmate het album verder zijn eind nadert.
Recensent:Jordi Koops Artiest:Feverdream Label:Suburban
GU Medicine - The Saints of Excess

GU Medicine - The Saints of ExcessSlechts drie jaar geleden werd de band G.U. Medicine gevormd, een jaar later...

Razorlight - Razorlight

Razorlight - Razorlight Toen de Libertines het voor gezien hielden, vormden de ex-leden een aantal...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT