RECENSIE: Awash - Carry On

Awash
2015-09-03 Het vijftal heren dat gezamenlijk de band Awash vormt, komt uit Noord-Brabant en de Randstad. De band bestaat al een aantal jaar en bracht eerder twee EP’s en een debuutalbum uit. Nu is het tijd voor nieuw werk en komt de band met een derde EP: Carry On. De EP bestaat uit vier nummers, allen geschreven door de zanger van Awash: Geert van der Burg. De liedjes zijn opgenomen in de eigen studio’s van de bandleden, dit heeft de kwaliteit zeker niet te kort gedaan. In tegendeel, de opnames zijn van hoge kwaliteit. De stijl van de liedjes ligt in lijn met het eerdere werk van de band.

Zanger Geert schrijft zulke persoonlijke liedteksten dat de luisteraar een kijkje krijgt in zijn leven. Het eerste nummer van de plaat heet ‘Son Or A Daughter’. Geert is dan ook net vader geworden tijdens het maken van de liedjes voor Carry On. ‘Son Or A Daughter’ is een serieus nummer over de blijdschap van het krijgen van een kind. Het is het minst sterke liedje van de EP, het is namelijk weinig verrassend en valt niet op binnen het werk van andere semi-akoestische bands. De bridge is wel pakkend en geeft pit aan het nummer, maar helaas is de tekst daar slecht te verstaan. Het tweede nummer ‘Carry On’ loopt soepeler dan ‘Son Or A Daughter’ en is daarmee direct overtuigender. De band werkt samen naar een climax toe, waarbij het gevoel en de emotie met de seconde toe nemen. Alles komt perfect samen, met als kers op de taart de sterke gitaarsolo waarmee geëindigd wordt.

De laatste twee liedjes zijn ‘Ava’ en ‘Under Water’. ‘Ava’ is een nummer dat twee dagen na de geboorte van dochter Ava geschreven is. Het is een gevoelig en lief liedje met een leuk detail; ‘Vader Jacob’ zit er in verwerkt, waardoor de luisteraar even wordt meegenomen naar een kinderkamer en de boodschap van het nummer nog beter over komt. ‘Under Water’ is juist een steviger lied dat zo op de radio zou kunnen verschijnen. Het enige minpuntje is ook hier dat het Engels zeer slecht te verstaan is, zonde, want Geert van der Burg schrijft mooie teksten.

Awash levert met Carry On een EP af waar ze vooral op het titelnummer ‘Carry On’ laten horen waartoe ze in staat zijn. De band geeft zelf al aan nog op zoek te zijn naar een eigen geluid en dit zou de muziek inderdaad ten goede komen. Dat ter zijde gelaten, is Carry On een fijne EP en Awash een band die klaar lijkt te zijn voor de radio en festivals.
Recensent:Jetske Erisman Artiest:Awash Label:Eigen Beheer
Cover Lightnin' Guy Verlinde - Better Days Ahead

Lightnin' Guy Verlinde - Better Days AheadOnder de naam Lightnin’ Guy maakte de Belg Guy Verlinde naam in het...

Totems

Reverend Shine Snake Oil Co - Totems And Familiars Wie de afgelopen editie van het North Sea Jazz Festival bezocht kon werkelijk...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT