RECENSIE: Vintage Trouble - 1 Hopeful Rd.

Vintage Trouble
2015-09-24 Overtuigende optredens als voorprogramma bij AC/DC, Bon Jovi en The Who, en weergaloze optredens bij de verschillende grote Amerikaanse talkshows leverde Vintage Trouble al een behoorlijke live reputatie op. De rauwe stem van de energieke voorman Ty Taylor en de aanstekelijke rhythm & blues valt blijkbaar bij veel mensen goed in de smaak. Toch wist hun debuutplaat The Bomb Shelter Sessions nog geen definitieve doorbraak te forceren. Dit moet met de opvolger 1 Hopeful Rd. nu wel gaan lukken.

Maar een solide live reputatie wil nog niet zeggen, dat dit op een plaat over te brengen is. Dat was bij het debuut niet gelukt en nu eigenlijk weer niet op het nieuwe album. In openingsnummer 'Run Like The River' wil dat nog wel lukken, waar de band zich van zijn meest swingende kant laat zien. Daarin huist direct het probleem, want zo gauw er gas terug genomen wordt, valt op hoe gewoontjes de band eigenlijk klinkt. Natuurlijk kan de band prima spelen en klinken de vocalen van Taylor overtuigend, vooral in de hartverscheurende ballad 'If You Loved Me', maar het is niet genoeg om aan de massa te ontstijgen.

Veel nummers als 'From My Arms' en 'Another Man's Words' zijn te onopvallend om te overtuigen. Pas wanneer de band weer gaat swingen zoals in 'Strike Your Light', met de hulp van Kamilah Marshall, wordt het interessant, maar deze LP kent te weinig van dit soort momenten. En uiteraard kan de band niet enkel het gaspedaal in blijven duwen, want dit gaat ten koste van de dynamiek. Het is erg jammer dat de groep dan niet meer uit de verf komt en blijft hangen in eenvormigheid en clichés.

Het is simpelweg niet eenvoudig om dezelfde energie van een live show op een plaat te vangen, dit hebben al veel bands ondervonden. Maar Vintage Trouble is op hun albums slechts een schim van wat ze op het podium weten te brengen. Betere liedjes en meer risico durven nemen zou al heel wat verschil kunnen maken. Ga ze dus vooral live bekijken wanneer ze later dit jaar door ons land trekken voor een aantal club shows.
Recensent:Ronald Kats Artiest:Vintage Trouble Label:Blue Note
Riverside

Riverside (PL) - Love, Fear And The Time MachineDe vele fans van Riverside hebben ongetwijfeld reikhalzend uitgekeken naar...

Radkey

Radkey - Dark Black Makeup Radkey , de band van de Amerikaanse broers Isaiah (bas), Solomon (drums) en...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT