RECENSIE: Playstation 2 - Singstar Legends

Singstar Legends
2006-11-30 Hallo buren? Thuis? Mooi. Een nieuwe singstar! Nodig je spontaanste vrienden uit en zorg eventueel voor wat alcohol voor de stembanden. We zijn natuurlijk al lang weer uitgekeken op de vorige vijf delen van Singstar. Daarom is hier nu de 'Legends' versie.We kennen inmiddels de mogelijkheden, maar voor wie nog nooit een X-Factor auditie in eigen kring heeft gehouden even snel:

Je kunt in je eentje de buren pesten, maar jezelf ook met twee tot acht vrienden belachelijk maken tijdens Pass The Mic (twee teams geven de microfoon onderling door), Battle (wie is het minst slecht?) en Duet (als Frans en Marianne).Het begint meteen beregezellig, want voor alle dames op de bank is er respect van Aretha Franklin. De mannen mochten even moed indrinken, maar kunnen nu de sfeer er bij de schorgeblèrde dames inhouden met Barry White's 'You're the first, the last, my everything'. Dan zijn de dames weer aan de beurt met een nieuw muzikaal hoogtepunt. Een van de meiden kirt enthausiast 'Black Eyed Peas!' Huh? Er lachen een paar mannen. Black Sabbath, 'Paranoid' zul je bedoelen! De dames slaan verbaasd een beurt over.

Inmiddels zijn de heren dus ook schor. Dan volgen kabbelend en wel 'Parklife' van Blur, 'Life on Mars?' van Bowie, 'Enjoy the Silence' van Frans Bauer en zijn we terug waar we begonnen met Dusty Springfield's 'Son of a Preacher Man'. Afblussen met rosé.

'Let's call the whole thing off' van Ella Fitzgerald & Louis Armstrong… Iemand? Hmm.. Gelukkig hoef je de nummers helemaal niet in volgorde te zingen. Er zijn nog een paar liedjes in het genre 'als je ouders langskomen', maar met 'Vertigo' ook een redelijk nieuwe U2. Kortom een spel voor de hele familie en vriendenkring. Om van een lang verhaal een lijst te maken:

* Aretha Franklin - Respect
* Barry White - You're The First, The Last, My Everything
* Black Sabbath - Paranoid
* Blur - Parklife
* David Bowie - Life On Mars?
* Depeche Mode - Enjoy The Silence
* Dusty Springfield - Son Of A Preacher Man
* Ella Fitzgerald & Louis Armstrong - Let's Call The Whole Thing Off
* Elton John - Rocket Man
* Elvis Presley - Blue Suede Shoes
* Jackie Wilson - Reet Petite (The Finest Girl You Ever Want To Meet)
* John Lennon - Imagine
* Johnny Cash - Ring Of Fire
* Lynyrd Skynyrd - Sweet Home Alabama
* Madonna - Papa Don't Preach
* Marvin Gaye - I Heard It Through The Grapevine
* Nirvana - Smells Like Teen Spirit
* Patsy Cline - Crazy
* Pet Shop Boys - Always On My Mind
* Roxy Music - Love Is The Drug
* Sam Cooke - What A Wonderful World
* The Jackson 5 - I Want You Back
* The Monkees - Daydream Believer
* The Police - Roxanne
* The Righteous Brothers - Unchained Melody
* The Rolling Stones - Sympathy For The Devil
* The Smiths - This Charming Man
* Tina Turner - What's Love Got To Do With It?
* U2 - Vertigo
* Whitney Houston - The Greatest Love Of AllDaar valt aan toe te voegen dat de nummers allemaal originele versies zijn en dus geen goedkope remakes. Ik wacht met spanning op Singstar 'Professional Tearjerkers', Singstar 'X-Factor Ego Blast' en Singstar 'Apocalyptic Post Hardcore Drone Metal Grunt Fest'.
Recensent:Jasper Wognum Artiest:Playstation 2 Label:Sony Playstation
Gears of War

XBOX 360 - Gears of WarSinds kort is daar dan eindelijk voor de XBOX360 dat ene spel waar menig...

GTA: Vice City Stories coverart

Playstation Portable (PSP) - GTA: Vice City Stories De Grand Theft Auto (GTA) spellen zijn al heel wat jaren een gigantische hit...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT