RECENSIE: Kentucky Dare Devils (B) - Another Shit Day In Suck City

KDD
2015-11-21 Jeroen, Yves en Lieven, drie Belgen met een liefde voor smerige rock, verloren hun drummer Steven na gezeik over drugs en wijven. Het is voor het drietal te hopen dat zij de drugs en de wijven hadden en dat Steven daar de pest over in had, maar dat geheel ter zijde. Jelle zag het ware rock ’n roll leven ook wel zitten en werd ingelijfd als nieuwe drummer. Samen vormen ze Kentucky Dare Devils en ze namen de zeven nummers tellende EP Another Shit Day in Suck Cityin een dag op.

Het resultaat is een onoriginele bluesy rockplaat, zonder verrassingen of hoogstandjes. Voor de hand liggende teksten over donkere midtempo rock. Verwacht stevige baslijnen, beukende drumpartijen, scheurende gitaren, jankende solo’s en een zanger die wat zeurderig klinkt en op z’n best is als hij gewoon zijn strot goed opentrekt. De band overstijgt het niveau van een degelijke schoolband niet en mag waarschijnlijk hooguit op woensdagavond in die ene kroeg in dat ene dorp komen spelen. Er is geen twijfel over dat Kentucky Dare Devils die kroeg vervolgens plat speelt, het stof uit de oren van de lokale oude rockersvereniging blaast en de kroegbaas van z’n oude meubilair af helpt. Als je Another Shit Day in Suck City thuis eens goed hard op zet, dan zou dat ook zomaar eens het einde van die goede relatie met je buurman kunnen betekenen. De jongens hebben namelijk wel gewoon goed gekeken hoe het moet, dat vieze rocken.

Uit het persbericht bij de EP kan worden opgemaakt dat Kentucky Dare Devils vooral voor de fun speelt en zolang dat de ambitie is, moeten de heren dat ook vooral blijven doen. Ergens is het zonde, want de band heeft meer in haar mars.Another Shit Day in Suck City heeft een leven, onderin de verhuisdoos op zolder, voor zich.
Recensent:Rogier Bennink Artiest:Kentucky Dare Devils (B) Label:Eigen Beheer
Vrienten

Henny Vrienten - Alles Is Anders Henny Vrienten is vooral bekend als zanger en bassist van Doe Maar....

Clay

Billy price & Otis Clay - This Time For Real De opwinding in de blueswereld was hevig toen ruim een jaar geleden bekend...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT