RECENSIE: Rene Kaaij - Run Up the Sails

REne Kaaij - Running
2007-01-27 Bijna tien jaar zijn afstuderen aan het conservatorium verschijnt het debuutalbum van Rene Kaaij. Via zijn eigen label Seafront Music wordt het album Run Up The Sails op de markt gebracht.

Run up the sails staat vol goede popliedjes. Nummers als ‘Tell Me What I Feel’ en ‘When You Are Standing By My Side’ liggen lekker in het gehoor. Rene Kaaij heeft een goede keuze gemaakt bij het kiezen van zijn sessiemuzikanten voor dit album. Gitarist Leo Sienot en drummer Remco van der Sluis maken de liedjes compleet. Na het doornemen van het boekje komen we zelfs de naam Lydia van Maurik tegen als achtergrondzangeres. De zangeres van Brown Feather Sparrow was eerder al te horen als gastzangeres bij Solo.

Het zijn voornamelijk de up-tempo nummers die zorgen voor een aangename afwisseling op het album. Op de muziek van Rene Kaaij is niets aan te merken. Maar het lijkt echter of er iets mist. Iets waardoor dit debuut nog beter had kunnen worden.

De foto op de achterkant van de hoes geeft wel precies de sfeer van het album aan. De lay-out is misschien een opvallende keuze maar zeker ook een geslaagde. Kortom, Run Up The Sails een aangenaam debuut maar nog geen topper.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Rene Kaaij Label:Seafront Music
Boy Kill Boy - Civilian

Boy Kill Boy - CivilianWil de nieuwe generatie boybands opstaan? Boy Kill Boy zou je best een...

Mash Parade - Not like us

Mash Parade - Not Like Us Not Like Us is de tweede in eigen beheer uitgebrachte EP van het Limburgse...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT