RECENSIE: Hooton Tennis Club - Highest Point In Cliff Town

Hooton
2016-05-23 De vierkoppige indierockband Hooton Tennis Club bracht eind 2015 het debuutalbum Highest Point In Cliff Town uit. Op dit album zijn twaalf tracks te horen die we deels kennen van eerdere EP's, en die vol staan van heldere en zweverige popachtige nummers, gesterkt met de nodige rauwe gitaareffecten.

Opener 'Up In The Air' en vervolgtrack 'I'm Not Going Roses Again' zetten de toon van het album: luisteraars kunnen tracks met dromerige zang en fuzzy gitaren verwachten in midtempo. Enkel het opvallende derde nummer 'P.O.W.E.R.F.U.L P.I.E.R.R.E' en de heerlijke rockafsluiter 'Fall In Luv' vormen een contrast met het geheel.

Dat betekent niet dat Highest Point In Cliff Town eentonig klinkt. In tegenstelling; tussen de genoemde eerste drie nummers en de afsluiter 'Fall In Luv' zijn meerdere pareltjes verborgen. Uitspringers zijn 'Jasper' en 'Kathleen Sat On The Arm Of Her Favourite Chair'. Twee tracks die eerder in het releasejaar al succesvol als single werden uitgebracht.

Highest Point In Cliff Town is een album dat makkelijk wegluistert en niet al te gecompliceerd overkomt. De nietszeggende lyrics lijken zowat on spot geschreven te zijn en her en der zijn (bewuste) foutjes hoorbaar. Toch herbergt het album een welkom gevoel van 'ontsnapping aan het dagelijkse'. Luisteraars kunnen moeiteloos veertig minuten wegdromen met de vrolijke, zweverige tracks.
Recensent:Niel Verstegen Artiest:Hooton Tennis Club Label:Heavenly Records
Cover Irradiance - Dissidence

Irradiance - DissidenceJe staat in je favoriete platenzaak in de hardrock- en metalbakken te...

Money

MONEY - Suicide Songs Tijdens deze grillige zomer zijn er al genoeg dagen letterlijk in het water...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT