RECENSIE: Mylk - Live It Loud

Mylk
2016-08-02 Na het hartelijke ontvangst van een eerder uitgebrachte EP kon een vervolg met een eerste volwaardig album niet uitblijven. Daarom is er nu Live It Loud van Mylk dat eigenlijk de afkorting is van Music You’ll Like, een uit drie Noord-Limburgers bestaande formatie die zich op de southern rock en blues heeft gestort.

Maar liefst tien zelfgeschreven tracks zijn er op dit in eigen beheer uitgebrachte debuut te vinden en al bij een eerste beluistering wordt de luisteraar geconfronteerd met een stijl die weliswaar verre van origineel is maar waarin de drie, die overigens wel gebruik hebben gemaakt van een extra muzikant, laten horen dat er in ieder geval aan een eigen geluid is gewerkt. Het is duidelijk dat deze zuidelijke rockers serieus werk hebben gemaakt van dit album. Zo is er gekozen om samen te werken met een heuse producer die het geheel in goede banen moest leiden.

In de klassieke bezetting van bas, drums, gitaren en vocalen wordt een aardige diversiteit geboden in zowel het up-tempo-materiaal - check de opener ‘Stranger To The Rain’ of het gelaagde ‘Did You Save The World’- als het meer ingetogen werk waarvan ‘Past A Peasant’ een alleraardigst voorbeeld is. Ook de stevige, ietwat logge slowblues van ‘Mr. Bluesman’ is de moeite van het beluisteren meer dan waard en toont aan dat de heren goed begrijpen hoe zoiets moet worden opgebouwd om alle aandacht te behouden.

Diegenen die de band al eens live aan het werk hebben gezien hebben kunnen ervaren dat deze verzameling van nieuw materiaal het vooral op het podium erg goed doet. Bovendien zou de combinatie van enthousiasme en doorzettingsvermogen er zomaar toe kunnen leiden dat we deze gasten regelmatig tegen gaan komen op diverse festivals waar blues en rock de hoofdmoot vormen. In het buitenland is MYLK al opgepikt en wordt er zelfs met enige regelmaat iets van dit album uitgezonden. Het zijn de eerste voorzichtige signalen dat er hier iets moois bloeit.
Recensent:Jeroen Bakker Artiest:Mylk Label:Marista
SDC

Schwarz Dont Crack - No Hard Feelings No Hard Feelings is de debuutplaat van het Amerikaans-Duitse duo Schwarz...

Cover The Chikitas - Wrong Motel

The Chikitas - Wrong Motel Het vrouwelijke Zwitserse rockduo The Chikitas bestaat uit Lynn Maring en...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT