RECENSIE: Milow - Modern Heart

Milow
2016-08-17 Milow verrast ons keer op keer weer als hij een nieuwe plaat uitbrengt, en deze keer brengt de man in zijn ijsberenpak ons een wat minder Singer-Songwriter-achtige tracklist en zoekt hij zelfs af en toe de dance op. Volgens Milow zelf komt dit doordat hij er bewust voor heeft gekozen om samen te werken met muzikanten en producers waar hij op het eerste gezicht niet zoveel raakpunten mee heeft. De authentieke sound van de Vlaming is uiteraard nog altijd op dit album te vinden. Op tracks als ‘No No No’ en ‘Love Like That Is Easy’, is er voor de fans waarvoor de meer elektronische sound niet weggelegd is, ook nog wat wils.

Het kan geen kwaad om ‘Lonely One’ even onder de loep te nemen, omdat dit nummer een goed beeld geeft van het pad dat Milow op deze plaat bewandelt. Zeer invloedrijk op de sound van deze plaat (en dan vooral de eerste vijf nummers) was producer Brian Kennedy, die onder andere samenwerkingen met Rihanna en Chris Brown op zijn naam heeft staan. Zijn invloed zorgt ervoor dat deze nummers ietwat neigen naar de elektronische popsound zoals we die kennen uit de Verenigde Staten.

De grootste hit van dit album is op dit moment nog ‘Howling At The Moon’, een nummer dat geschreven lijkt te zijn voor de zomer en het vakantiegevoel dat dat met zich meebrengt. Het stijl van dit nummer ligt mooi in het midden van de authentieke Milow-sound en de nieuwe richting die hij met deze plaat uit wilde. Het is met stip de beste single van het album.

De muzikale reis van Milow is tot op heden interessant geweest en altijd goed uitgevallen. Deze plaat past goed in dit patroon met echte hits en ook wat meer ingetogener nummers die doen denken aan eerder werk. De release was ongeveer halverwege het festivalseizoen, dus dit jaar zullen we Milow daar nog niet zo vaak zien, maar dit album doet de verwachting rijzen dat we hem volgend jaar zeker op menig uitgestrekt grasveld gaan zien!
Recensent:Tim Jongenelen Artiest:Milow Label:Home Run Records
Cover Lonely The Brave - Things Will Matter

Lonely The Brave - Things Will MatterOp het moment dat het debuut nog moest verschijnen had Lonely The Brave in...

Vai

Steve Vai - Modern Primitive/ Passion And Warfare 25th... Eigenlijk is er helemaal geen tijd voor een introductie van Steve Vai want...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT