RECENSIE: Piepschuim - Open Podium in de Kliniek

Piepschuim - Kliniek
2007-03-23 Piepschuim is een theatergezelschap dat bestaat uit Cor Burger, Robbert Koekoek en Jacco Westeneng. Samen stonden ze al op verschillende theaterfestivals en nu hebben ze met Open Podium In De Kliniek hun tweede CD uitgebracht.

Op deze CD, die schuilgaat in een prachtig vormgegeven digipack, staan 14 nummers die je kortweg als cabaret-rock zou kunnen bestempelen. Het intro is een korte versie van het nummer ‘Kliniek’ dat even verderop de CD staat en beide nummers klinken een beetje zoals Krang (de band van cabaretier André Manuel). Hierna volgt gelijk een van de sterkste nummers van de CD, ‘Frank’. In dit nummer rekent Piepshuim af met de hele Nederpop-scene en zingen ze dat zij later als ze groot zijn het echte verschil willen maken. Grappig is dat ze in dit nummer nog het meest lijken op Veldhuis & kemper, en dus klinken als een rip-off van de bands die ze in dit nummer belachelijk maken (Van Dik Hout, Acda & De Munnik).

De meeste andere nummers, zoals ‘Gek’, ‘Lacheraar’ en ‘Bloed’ hebben nogal absurde teksten die het in het theater misschien wel goed doen, maar op CD bij mij nogal wat irritatie opwekken. De muzikale omlijsting is in orde,. maar nergens echt verrassend. Meestal klinkt Piepschuim als Krang, Arthur Umbgrove, Acda & De Munnik of Velhuis & Kemper. We hebben het dus allemaal al eens eerder gehoord en in de meeste gevallen beter.

Naast ‘Frank’ is ‘En Ik Drink Meneer’ het enige echt goede nummer. Dit doet me nogal denken aan het fantastische ‘Drinkebroer’ van Fratsen (een eerdere band van André Manuel), mede door het gebruik van het woord drinkebroer in het begin van het nummer.

Open Podium In De Kliniek is al met al niet echt een aanrader. De muziek verrast nergens en de teksten werken zo buiten het theater ook niet echt goed. Als je Piepschuim in het theater hebt gezien is het misschien wel leuk om de nummers nog eens terug te horen, maar anders zou ik deze CD lekker laten staan.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:Piepschuim Label:Marista
J-Stars - Onkruid

J-stars - OnkruidJohan Stevens, zanger en tekstschrijver van de J-Stars , is als ik het goed...

Air - Pocket Symphony

Air - Pocket Symphony Met de nieuwe boreling Pocket Symphony levert Air een album af dat qua...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT