RECENSIE: Insanity Alert - Moshburger

Insanity Alert
2017-05-09 Iemand trek in een Moshburger? Geserveerd door Insanity Alert. Als één ding deze band ons duidelijk maakt is dat we het leven niet al te serieus moeten nemen. Vier prettig gestoorde Oostenrijkers brengen in minder dan een half uur vijftien zieke en vaak op topsnelheid gespeelde thrashmetalsongs met aan de ene kant een hardcore tic en aan de ander kant een vuigheid die aan grindcore doet denken.

Het spuuglelijke artwork doet denken aan de stripverhalen van Joop Klepzeiker waarin vaak een ranzige humor de hoofdmoot vormt. De teksten van Insanity Alert zijn al net zo verrot, maar altijd met een dosis zieke humor. Songtitels als ‘Gonna Rip Your Head ‘, ‘The Times Are A-Thrashin’ en ‘Why Is David Guetta Still Alive?’getuigen hiervan. Of wat te denken van het meisjeskoor in ‘Lord Kill-A-Lot’, of het gebed van ongetwijfeld diezelfde meisjes in ‘Pact With Satan’. Lachen toch.

Muzikaal heeft Insanity Alert weinig om het lijf. Het draait zoals gezegd voornamelijk om een soort snelle crossover thrashmetal waarin de riffs niet heel erg inventief zijn en waarover ene Heavy Kevy, alias Kevin Stout (jawel een heuse Nederlander) zijn grappen blèrt. Eerlijk is eerlijk de man komt op de aan S.O.D., de beginjaren van Anthrax en D.R.I. denkende muziek aardig uit de verf. Het is met Moshburger dan ook een klein half uurtje goed stoom afblazen. Daarna is het genoeg en gaan we over tot de orde van de dag. Meer woorden hebben we er niet voor nodig. Lust er iemand nog een Moshburger, of liever toch die Wiener schnitzel?
Recensent:Jan Didden Artiest:Insanity Alert Label:Hard Life Promotion
Cover Lorrèn - Land Of Possibilities

Lorrèn - Land Of PossibilitiesIngetogen muziek wordt nog maar zelden gezien in het huidige poplandschap. In...

Glimt

Petter Carlsen - Glimt Heel vroeger begon hij met spelen in rockbands. Hierdoor leerde Petter...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT