RECENSIE: Serenity - Worlds Untold & Dreams Unlived

Serenity - Worlds...
2007-03-22 Het mooiste aan bands die te vinden zijn in het genre melodic en/of progressive metal is dat de aankleding van de albums altijd pico bello in orde zijn. Hetzelfde mag gezegd worden van Serenity's nieuwe plaat Words Untold & Dreams Unlived waarvan de artwork absoluut gezien mag worden.

Niet alleen de artwork van albums uit dit genre zijn vaak indrukwekkend, ook de muzikanten die in deze bands spelen doen vaak het zelfvertrouwen van menig amateur gitarist verdwijnen als sneeuw voor de zon, door de vele solo's en 'technische hoogstandjes' die in ongedoseerde hoeveelheden te vinden zijn op deze albums..

Tot zover de positieve promo praatjes want het is niet allemaal rozegeur en zonneschijn. Het nadeel van bands uit dit genre is namelijk ook dat ze zich met moeite kunnen onderscheiden van de andere bands binnen dit genre. Serenity is daar met Words Untold & Dreams Unlived ook geen uitzondering op. Daarbij komt ook nog eens dat de zanger van Serenity klinkt/zingt als Gerard Joling.

Denk bij Serenity aan bands als Manowar en Iron Maiden, maar dan minder krachtig. Wel is Serenity net zo 'theatraal'.

Toch is Words Untold & Dreams Unlived ondanks alle negativiteit hierboven geen slechte plaat. Hij mag zich dan wel niet echt weten te onderscheiden tussen de rest van de progressive melodic metal bands, het is echter wel een goed en professioneel album die zeker menig progressive melodic metal fan zal doen aanspreken. Ze zullen er alleen niet voor of mee wakker gemaakt willen worden.
Recensent:Cosmo Vloedbeld Artiest:Serenity Label:Napalm Records
Suicidal Birds - Versus Life

The Suicidal Birds - Versus LifeDeze onbehouwen rock and roll band uit het Friese Bakkeveen is met Versus...

Empyrios - And the rest is silence

Empyrios - ... And the Rest is Silence Wanneer je de biografie van Empyrios leest oogt de Italiaanse band als een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT