RECENSIE: Empyrios - ... And the Rest is Silence

Empyrios - And the rest is silence
2007-04-05 Wanneer je de biografie van Empyrios leest oogt de Italiaanse band als een bij elkaar geraapt zooitje. Zes jaar geleden besloten gitarist Simone Mularoni en drummer Matteo Mastroianni een band te beginnen, veel wisselingen en uitbreidingen aan de line-up volgden en ook de huidige line-up klinkt niet erg stabiel. Sommige leden spelen namelijk ernaast ook gewoon in andere bandjes. Het vijftal heeft het in elk geval lang genoeg vol gehouden om hun debuut album vol te krijgen.

Deze eerste plaat draagt de titel ...And The Rest Is Silence en is volgens de band een aanrader voor de fans van Symphony X, Evergrey, Ark en Tevin Townsend. Waarvan we meteen kunnen afleiden dat het hier om progressieve power metal/rock band gaat.

Opvallend aan het album is dat drie van de vier nummers instrumentaal is. Nu staat het genre bekend om zijn lange solo’s en harde gitaarriffs, maar 'Weckage', 'Prelude To The Sleepless Tragedy' , 'Losing Myself In The Downward Spiral' en 'FarCry' zijn te kort om van een solo te spreken, aangezien ze slechts één minuut duren. Naast zulke extreem korte nummers heeft deze ook extreem lange, 'Eaul', wat duidelijk niet de kracht van de band is. Het lukt het zestal helaas niet om de luisteraar bijna zeven minuten te blijven boeien.

...And The Rest Is Silence zal ik niet snel tot één van mij favoriete album kunnen rekenen, maar dat het voor een debuut album kwalitatief gezien erg goed is, is een feit!
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Empyrios Label:Burning Season Records
Serenity - Worlds...

Serenity - Worlds Untold & Dreams UnlivedHet mooiste aan bands die te vinden zijn in het genre melodic en/of...

Intense - As Our Army Grows

Intense - As Our Army Grows De voorkant van het promo hoesje van Intense dat ik hier in mijn handen heb...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT