RECENSIE: VENN - Runes

VENN
recensie cijfer 2017-06-18 Het Londense trio VENN debuteerde in 2013 met hun EP Echoes From Foreign Spaces. Ze legde op willekeurige plekken hun EP neer en daardoor trokken ze de aandacht. Na de verhuizing van de zanger naar Berlijn, werken ze nu samen via het internet. Na twee EP’s uitgebracht te hebben op hun eigen label, genaamd Rune, hebben ze nu hun debuutalbum uitgebracht. Ze hebben dit album RUNES genoemd.

Het album kenmerkt zich door lage bastonen, rustige beats en een ietwat droevig gezongen teksten. Een goed voorbeeld hiervan is ‘Legacy Project’, waar het experimentele ook te horen is. Het is een ontdekkingstocht vol tempowisselingen, maar het blijft ontspannend. Ben Leverock, met zijn lage stem, heeft het over het in scene zetten van zijn dood.‘Waxen Palm’ heeft ook dit experimentele in zich. Hier wordt veel met gitaren gedaan. Soms binnen de lijntjes, soms hartverscheurend en vol rock.

‘Slowly Sinking’ heeft meer synths en het is meteen duidelijk dat de titel hier voorzien wordt van bijpassende muziek. Het verteld een verhaal en neemt je mee onder water.De melodie blijft goed hangen en wordt ondersteund door accentueren drumslagen.‘Esalen 64’ wordt soms wat saai doordat het elke keer hetzelfde blijft klinken. Wanneer het een variatie laat horen, lijkt het een chaos te worden vergeleken met de rest van het album. Daarnaast is ‘Supernature’ een erg goed nummer. De mooie, elektronische klanken gecombineerd met een duidelijke beat contrasteren mooi met de nette gezongen woorden.

VENN heeft veel potentie om door te groeien tot iets nog groters. Het genre van VENN is uniek, waardoor je altijd geboeid blijft. Experimenteel, donker maar toch ontspannend. Een goede combinatie voor vernieuwende muziek.RUNES weerspiegelt het karakter van de band dan ook perfect.
Recensent:Nadine Visser Artiest:VENN Label:Full Time Hobby
Crain

Samantha Crain - You had Me At GoodbyeDe Amerikaanse singer-songwriter Samantha Crain leek alles in zich te...

DSMT

Do Make Say Think - Stubborn Persistent Illusions Dat een album soms op zich laat wachten, spreekt voor zich. Echter, in het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT