VERSLAG: Le Guess Who 2009

Festivalinfo was aanwezig op Le Guess Who? 2009 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 17 foto's.

VERSLAG:

123

Vrijdag

De tweede dag van Le Guess Who? heeft direct een stuk meer te bieden dan de eerste. Vandaag zijn vier zalen het toneel voor de tweede festivaldag. Logisch is dat Oudegracht ruimte biedt aan de gevestigde bands en de andere drie nieuwkomers mogen verwelkomen.

De opvallendste staan vanavond wederom in Tivoli De Helling. Te beginnen met Alexander Tucker. Waar hij normaal nog wel eens een begeleidingsband meeneemt doet de zanger en muzikant het vanavond in zijn eentje. Door middel van knap samplen bouwt hij langzaam een muur van geluiden om hem heen, die hij af en toe ondersteunt met vocalen. Ondanks de vele storingen maakt Tucker er een bijzondere show van.

Een vroeg hoogtepunt op het festival verschijnt in de vorm van Lightning Dust. Deze aftakking van Black Mountain doet het een stuk rustiger aan dan de originele groep en dat legt ze zeker geen windeieren. Zangeres Amber Webber betovert de kleine zaal compleet. Met haar bibberige stem en nonchalante voorkomen is zij de grootste ster vanavond. De tranen blijven nog net aan uit, maar bij een volgende, langere en grotere, show komen die ongetwijfeld.

Six Organs of Admittance is het meest recente project van muzikant Ben Chasny. Hij staat bekend om zijn new folk geluid. Wat zich vanavond in Tivoli De Helling afspeelt is echter allesbehalve vernieuwend. De band boeit het publiek maar matig en overtuigend wordt het zelden. De tamelijk saaie uitvoering van de nummers doen tevens afbreuk aan het studio materiaal van de band.

Het is aan Early Day Miners om Tivoli Oudegracht af te sluiten. De Amerikaanse rockers hebben een tamelijk uitgebreid repetoire, maar kiezen vanavond voor veel recent werk. Al lijkt het erop dat het merendeel van de bezoekers op huis aan is gegaan, de zaal is namelijk zo goed als leeg. De band speelt vrij luchtig en de post rock elementen blijven vrijwel uit. Zonde, want juist in deze setting had wat experimenteren wel leuk geweest voor de paar belangstellenden.

123

FOTOGRAFIE:

12
The Tragically Hip foto Le Guess Who 2009  foto Le Guess Who 2009 Tweak Bird foto Le Guess Who 2009 Tweak Bird foto Le Guess Who 2009 Tweak Bird foto Le Guess Who 2009 Tweak Bird foto Le Guess Who 2009  foto Le Guess Who 2009  foto Le Guess Who 2009 A Place to Bury Strangers foto Le Guess Who 2009 A Place to Bury Strangers foto Le Guess Who 2009 Alexander Tucker foto Le Guess Who 2009 Lightning Dust foto Le Guess Who 2009
 
12
 
festival logo

SPEEDFEST 2009Speedfest is mischien wel het luidruchtigste festijn van Nederland. En die...

festival logo

PERSISTENCE TOUR 2009 Hardcore zoals het hoort, en ook op een vette locatie. Het klokgebouw in...