VERSLAG: Le Guess Who 2009

Festivalinfo was aanwezig op Le Guess Who? 2009 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 17 foto's.

VERSLAG:

123

Zaterdag

Na twee mooie festivaldagen met een aantal bescheiden hoogtepunten begint het festival eigenlijk pas echt op de zaterdag. Vanavond bijna geen gevestigde namen, hoogstens een paar redelijke namen uit de indie scene. Precies zoals Le Guess Who? twee jaar geleden begon.

Het is aan Megafaun om de avond voor geopend te verklaren. Dat lukt de Amerikanen nog best aardig ook. De muziek is een soort mengelmoes van country en rock, maar wel ontzettend toegankelijk. Ondanks een matige podiumbezetting weet de band, mede door mooie vocalen- een vol en overtuigend geluid neer te zetten. Hier gaan we ongetwijfeld nog meer van horen.

Dan is het tijd voor een van de reeds gevestigde namen. The Dodos mogen het publiek in Tivoli Oudergracht vermaken. Na een ietwat rommelig begin, met veel nieuw werk, weet de band de zaal gelukkig nog wel te overtuigen. De bekendere nummers van debuutalbum Time To Die zorgen voor een groot euforie in de zaal en niet onterecht. The Dodos is een prima liveband met een scala aan sterke nummers. Een evenwichtigere setlist zou echter wel zo fijn zijn.

Een van de grootste hypes van dit jaar is misschien wel Wild Beasts. De band wordt door NME en talloze andere bladen en websites al het hele jaar de hemel in geprezen. Terecht ook, want Two Dancers is misschien wel een van de mooiste platen van dit jaar. De zang is live nog steeds, zij het misschien wel nog meer, betoverend. De groep maakt geen muziek om op te dansen, maar om op weg te dromen. Dat lukt vanavond wel.

Na een wat ongemakkelijke start ("Hello Rotterdam!") mag The Very Best zich bewijzen in Tivoli. De Afrikaanse band staat na samenwerkingen met onder andere de zanger van Vampire Weekend volop in de belangstelling. Nadat de mixtape vol lof werd ontvangen, volgde al snel een album. Helaas heeft de band er wat moeite mee om de plaat te vertalen naar een mooie liveshow. Natuurlijk kan er gedanst worden vanavond, maar het optreden mist de chemie die er op de cd vanaf spat.

123

FOTOGRAFIE:

12
The Tragically Hip foto Le Guess Who 2009  foto Le Guess Who 2009 Tweak Bird foto Le Guess Who 2009 Tweak Bird foto Le Guess Who 2009 Tweak Bird foto Le Guess Who 2009 Tweak Bird foto Le Guess Who 2009  foto Le Guess Who 2009  foto Le Guess Who 2009 A Place to Bury Strangers foto Le Guess Who 2009 A Place to Bury Strangers foto Le Guess Who 2009 Alexander Tucker foto Le Guess Who 2009 Lightning Dust foto Le Guess Who 2009
 
12
 
festival logo

SPEEDFEST 2009Speedfest is mischien wel het luidruchtigste festijn van Nederland. En die...

festival logo

PERSISTENCE TOUR 2009 Hardcore zoals het hoort, en ook op een vette locatie. Het klokgebouw in...