VERSLAG: Defqon 2005

Festivalinfo was aanwezig op Defqon 1 2005 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 9 foto's.

VERSLAG:

Defqon 1 2005 verslag

De harde varianten van house hebben altijd veel aanhang gekend in Nederland. In de hoogtijdagen van de gabberhouse ontstond zelfs een unieke subcultuur met een totaal eigen kledingstijl en een bijzonder dansje. Toen gabber zich terugtrok in de underground leek de grote massa over te stappen naar de veel softere trance stroming. Een paar jaar geleden begonnen bekende hardcore DJ's echter een weliswaar harde, maar veel toegankelijkere house stijl te ontwikkelen. Invloeden uit trance en oldschool werden gecombineerd met een snelle harde beat, die minder overstuurd was dan de gabberbeat. Het succes van ID&T dochter Q-Dance is vrijwel volledig gebaseerd op Hardstyle en de varianten daarop. Op een enkele gabber in klassieke outfit na zijn het vooral de met tribal tattoos gesierde G-sus dragers die het beeld bepalen.

Zo ook op de derde en volledig uitverkochte editie van het Defqon.1 festival op het strand van Almere. Het was een perfecte dag voor een feest in de open lucht en al snel voerden de ontblote bovenlijfen de boventoon. Ondanks de associatie die veel mensen hebben met harde house varianten is de sfeer op feesten van Q-Dance op soms een enkel incident na bijzonder goed te noemen. Zo ook op dit Defqon.1 festival. De keuze aan tenten en openlucht podia was enorm, voor iedere liefhebber was wel een stek te vinden. Sommige tenten leken echter een warmte aantrekkende en vasthoudende kwaliteit te hebben. In de zwarte hardcore tent was de temperatuur tot helse waarden gestegen, maar dat gaf het ook wel weer iets aparts.

De openlucht podia waren met zorg in elkaar gezetmet veel decor. Het hoofdpodium was zelfs geniaal te noemen. Een heuze arena met rondom dansende mensen verdeeld over twee verdiepingen, die de kolkende menigte konden zien genieten. Het geluid was op alle lokaties ronduit perfect te noemen! Het was overal snoeihard, zonder dat de muziek van andere podia er doorheen stoorde. Precies zoals het moet zijn.
Het festival was verder goed geregeld, met ruim voldoende beveiliging. Bovendien waren er geen lange rijen bij de gratis toiletten die zelfs regelmatig geleegd werden. Alleen de eet-stands waren wat snel overbelast. Gelukkig bleven de verwachte rellen in verband met een groot aantal in omloop zijnde valse toegangskaarten uit. Muziekaal gezien was er voor ieder wat wils, hoewel niet alle tenten even populair waren. Zo bleef de techno tent de gehele dag enigzins leeg, ondanks de sterke line-up. Het overgrote deel van het publiek kwam duidelijk voor het stampwerk. En dat kregen ze! Een prachtig zomers feest werd bij het invallen van de duisternis afgesloten met een mooie lasershow en natuurlijk vuurwerk, waarna iedereen moe en verbrand, maar zeker tevreden huiswaarts keerde. Q-dance: grote klasse!

FOTOGRAFIE:

 foto Defqon 2005  foto Defqon 2005  foto Defqon 2005  foto Defqon 2005  foto Defqon 2005  foto Defqon 2005  foto Defqon 2005  foto Defqon 2005  foto Defqon 2005
 
 
festival logo

ROCKIN' PARK 2005Het kan niet op voor Nijmegen dit jaar. Net nadat de stofwolken van Rammstein...

festival logo

FIELDS OF ROCK 2005 Elk festival wil ze en Fields Of Rock heeft ze. De grote namen. Menig...