VERSLAG: Fields of Rock 2005

Festivalinfo was aanwezig op Fields of Rock 2005 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 18 foto's.

VERSLAG:

1234

Fields of Rock - deel 1

Elk festival wil ze en Fields Of Rock heeft ze. De grote namen. Menig metalhead heeft er echter een paar krantenwijken extra voor moeten lopen afgelopen weken want de entreeprijs is minder grappig; 70 euro incl. servicekosten. Maar als je je dan bedenkt dat headliner Rammstein vorig jaar alleen al ruim 40 euro koste in de Rotterdamse Ahoy’ en er verder nog 22 bands te zien zijn, is dit lang niet zo hoog als dat het klinkt.

Opener van het festival is de jonge band Alter Bridge. De muzikanten kennen we als ex-leden van de christelijke rock band Creed, zanger Myles Kennedy is een nieuwtje. De leden van Guns ‘n’ Roses hadden Kennedy ook graag als zanger bij hun band Velvet Revolver gezien maar deze koos toch voor het wat rustigere leven bij Alter Bridge. Waarom er zo getrokken werd aan deze persoonlijkheid is bij de fans al duidelijk en wordt gedurende het optreden duidelijk bij de rest van het publiek. Hoewel, wanneer Myles op een box wil gaan staan om een stoere pose te maken glijdt hij uit en valt plat op de grond. Owjee.. De band bedankt het publiek voor het vroege komen en sluit af met hun eerste single/video Open Your Eyes.

“Ladies and gentleman we are Papa Roach and we came to rock you” en de band begint met het nummer 'Dead Cell' van hun populaire album Infest. Het is duidelijk dat de band het van de bekende nummers van dit album moet hebben en er alleen op deze nummers gereageerd wordt. Zanger Coby Dick ergert zich hier blijkbaar nogal aan: “If you guys don’t start a pit we pack our stuff and go”. Oké duidelijke taal. Kunnen ze dat maken? Vast niet. Maar voor de zekerheid ontstaat er wat gespring van minderjarige mensen terwijl het eigenlijk veels te warm hiervoor is. Tegen het einde gooien de jongens er nog een Queens Of The Stone Age cover tegenaan – Feel Good Hit Of The Summer!

In het programma boekje wat bij de entree werd uitgedeeld wordt Team Sleep volledig afgekraakt. Je gaat toch niet een band afzeiken die je zelf voor je festival programmeert? Uit het boekje: "Een band die muzikaal ver verwijderd is van het energieke Deftones-geluid. Sterker nog; critici zullen roepen dat de band zijn naam aller eer aandoet. Welterusten.". Team Sleep bestaat inderdaad o.a. uit Chino Moreno, de zanger van Deftones, en doet het met dit side-project een stuk rustiger aan. De band maakt duistere experimentele muziek voor een handjevol bezoekers in de Tent Stage. In plaats van slaperig zou je het beter kunnen omschrijven als dromerig. Zeker niet slecht maar wel erg misplaatst op dit festival.

1234

FOTOGRAFIE:

12
Audioslave foto Fields of Rock 2005 Audioslave foto Fields of Rock 2005 Audioslave foto Fields of Rock 2005 Audioslave foto Fields of Rock 2005 Audioslave foto Fields of Rock 2005  foto Fields of Rock 2005  foto Fields of Rock 2005 Rammstein foto Fields of Rock 2005 Rammstein foto Fields of Rock 2005 Rammstein foto Fields of Rock 2005 Rammstein foto Fields of Rock 2005 Rammstein foto Fields of Rock 2005
 
12
 
festival logo

DEFQON 2005Defqon 1 is een groot dancefestival op Almere strand. Al een aantal jaar...

festival logo

BEECKESTIJN POP 2005 Waar vind je dat nog? Heel veel goede bands voor helemaal niks! Juist ja.. in...