VERSLAG: Pukkelpop 2005

Festivalinfo was aanwezig op Pukkelpop 2005 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 39 foto's.

VERSLAG:

1234567

Pukkelpop 2005 - deel 1

Festivals blijven een mooi fenomeen. Duizenden mensen die massaal hun tentjes gezellig naast (of over) elkaar opslaan op een groot weiland die qua voorzieningen vaak te wensen over laat. Toch hangt er op een festivalcamping een veel fijnere sfeer dan op een camping in bijvoorbeeld Zuid-Frankrijk of bij je opa en oma op de Veluwe. Waarom zou je dan ook bij je opa en oma op de camping gaan staan als je ook met je tentje op een festival kan staan? Het einde van augustus staat voor veel Nederlanders in het teken van Lowlands. Het lijkt er echter op dat steeds meer mensen kiezen om de overstap te maken naar het Pukkelpop festival, dat in het noorden van België ligt. In het dorpje Kiewit net buiten Hasselt en niet ver ten westen van Maastricht. Pukkelpop vind plaats in hetzelfde weekend als Lowlands (Pukkelpop begint alleen een dag eerder. Op donderdag al, en eindigt daardoor niet geheel verassend op zaterdagavond).

De Pukkelpop line-up wijkt niet echt veel af van die van Lowlands, maar volgens de hardcore festivalgangers heeft Pukkelpop elk jaar toch weer een nét iets betere line-up dan ons eigen ‘trots der festivals’. Dan te bedenken dat Pukkelpop nog goedkoper is ook. Het openbaarvervoer in België is zelfs gratis op vertoon van het entreekaartje! Waar doet de organisatie het toch van? Misschien is het de aankleding, op Pukkelpop niet overdreven veel opblaasbare dingen op het terrein of shows waar toch niemand voor komt. Muziek is wat je hier krijgt!

Het mooiste van de Pukkelpop concert organisatie is misschien wel dat ze alle verschillende muziekstijlen op hetzelfde podium hebben neergezet. Het hoofdpodium bevat uiteraard alle hippe bands. Terwijl op het Skate Podium meer hardcore en punkbands staan. Dit festival is zo goed gevuld met geweldige bands dat de algemene (alternatieve) muziekliefhebber de benen uit zijn (of haar) lijf loopt om alles te kunnen zien wat ze leuk vinden. Maar soms moet je keuzes maken over wat je wel en niet wilt gaan bekijken. Maar eerlijk is eerlijk. Een en al hulde voor de Pukkelpop organisatie omdat ze weer een line-up hebben kunnen neerzetten, waar Lowlands jaloers op kan zijn.

Ook zijn er dit jaar weer afvallers. Onder andere Open Hand, Senses Fail, Fall Out Boy en The Dresden Dolls meldden zich helaas af voor het festival. Helaas had Pukkelpop geen invallers of locale acts achter de hand voor deze uitvallers. Hierdoor zijn er veel gaten gevallen in het programma en onduidelijkheid bij de bezoekers.

1234567

FOTOGRAFIE:

1234
Arsenal foto Pukkelpop 2005 Nick Cave foto Pukkelpop 2005 Nick Cave foto Pukkelpop 2005 Danko Jones foto Pukkelpop 2005 Dropkick Murphys foto Pukkelpop 2005 Dropkick Murphys foto Pukkelpop 2005 Franz Ferdinand foto Pukkelpop 2005 Good Charlotte foto Pukkelpop 2005 Heather Nova foto Pukkelpop 2005 The Hives foto Pukkelpop 2005 The Hives foto Pukkelpop 2005 Jimmy Chamberlin Complex foto Pukkelpop 2005
 
1234
 
festival logo

LOWLANDS 2005Lowlands, het toetje van de zomervakantie. Nog drie dagen genieten van het...

festival logo

SZIGET 2005 Het is niet gemakkelijk om tussen het overweldigende festivalaanbod van de...