VERSLAG: HouseQlassics 2005

Festivalinfo was aanwezig op Houseqlassics November 2005 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 7 foto's.

VERSLAG:

HouseQlassics 2005

Het is zaterdag 12 november; voor de tweede keer dit jaar vindt het festival Houseqlassics plaats in een uitverkochte Heineken Music Hall. Houseqlassics, behorend tot de oudste concepten van Q-dance, richt zich vooral op de oudere stijlen van de dance: Oldschool, Early Hardcore en Early Rave.

De avond begint goed wanneer wij als echte VIPs door de speciale gasten(lijst) ingang mogen. Geëscorteerd door twee grote beveiligingsmannen lopen we de warmte van een bezwete menigte in. Om een overzicht te krijgen kijken we eerst vanaf de tribune de grote zaal in. Het mag dan wel pas 01:00 zijn, maar waar zijn de feestende mensen? Dat op de tribune de meesten zich laten zakken in de gemakkelijke stoelen snap ik, maar waarom staat iedereen in de zaal van voor tot achterin een beetje suf voor zich uit te schuifelen? De mooie glitterparty-kledij verraad nog net dat we op een housefeest zijn in plaats van in de kroeg.

De classics van Franky Jones wijzen ons de weg naar de dansvloer. Heerlijke platen als “Dominator” en “Let me be your Fantasy” worden er gedraaid. Helemaal te gek om deze achter elkaar voorbij te horen komen. De ene hit na de andere doet ons springen en swingen, maar… zijn wij de enigen die het horen? Enkele kreten van herkenning komen uit het publiek wanneer Lars “The First Rebirth” draait. Jongens, kom op! Dit zijn de echte houseclassics hoor!

Ook Stanton krijgt in het begin van zijn set weinig voeten los van de vloer. Wanneer hij wat harder begint te draaien leeft het publiek op. Zijn perfecte combinatie van oldschool (Parkzicht) klassiekers en early rave roepen bij iedereen de hardcore-houser in zich op en er wordt flink gehakt.

Na een kleine stop in de blue box gaan we maar weer snel terug naar de black box, waar nu goed hard doorgedraaid wordt door Pila & Weirdo. The Prodigy komt nog even langs; voor mij een van de hoogtepunten van de avond, voor de rest een kleine rustpauze van zijn gehak. De mannen draaien lekker afwisselend. “Flesh is the Fever” horen we, maar ook “Ok Allright” van Digital Boy. Hoogtepunt van hun set is Weirdo’s eigen classic “Young Birds”.

Wanneer Lady Dana (voor vanavond heeft DJ Dana weer even haar oldschool naam aangenomen) bezig is, vinden we het even niet zo erg dat de vloer spekglad is van al het bier. Ze laat weer een typische Dana-set horen. Hoe krijgt ze het voor elkaar dat elke plaat als de vorige klinkt? Gelukkig merk het publiek er niets van en stampt goed door. Over smaak valt niet te twisten, dus we wachten rustig af tot Delerium de tafels van haar over neemt. Van hem horen we flink wat PCP-platen, waaronder “Atmos-Fear” en “Apocalypse Never”. Ook Promo met “King of Pain” komt voorbij. Het stevige werk, maar wel erg lekker!

Helaas sluiten Bass-D en King Matthew de avond niet in dezelfde stijl af, maar gooien het over een andere boeg. Het tempo wordt nog meer omhoog gegooid en er komen alleen nog maar nieuwe hardcore platen uit de speakers, welke veel te nieuw zijn voor een feest dat zich Houseqlassics noemt. Met de afsluiters die het op elk feest goed doen (“Army of Hardcore en “Fuck Them”) is het tijd geworden om de avond te overdenken.

Strompelend door de laag bekers, bier en andere zooi kunnen we tot geen andere conclusie komen dan dat het VET was (jawel, met hoofdletters). Een mooi decor, nog mooiere lasershow en een goede opbouw qua muziek. Wil je een hele avond ‘echte’ oldschool, dan kan je beter naar een Parkzicht feest gaan, zoals er een was op 26 november in het Maasgebouw. Bij Houseqlassics moet je na een uurtje of 03:00 geen nummers van voor 1992 meer verwachten. Voor diegenen die gewoon een avondje los willen gaan op oldschool én early rave is Houseqlassics de perfecte gelegenheid!

FOTOGRAFIE:

 foto HouseQlassics 2005  foto HouseQlassics 2005  foto HouseQlassics 2005  foto HouseQlassics 2005  foto HouseQlassics 2005  foto HouseQlassics 2005  foto HouseQlassics 2005
 
 
festival logo

QRIMETIME 2005Oudejaarsavond heeft sinds twee jaar een alternatief voor het thuis zitten...

festival logo

NIGHTMARE IN R'DAM 2005 Hard, harder, hardst. In Rotterdam houden ze ervan! In twee zalen in Ahoy...