VERSLAG: Qrimetime 2005

Festivalinfo was aanwezig op QrimeTime 2005 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 14 foto's.

VERSLAG:

Qrimetime 2005 verslag

Oudejaarsavond heeft sinds twee jaar een alternatief voor het thuis zitten bij je ouders en oliebollen eten: Qrimetime! Voor veel mensen is de keuze makkelijk gemaakt en is ook deze editie van het Q-Dance feest vroegtijdig uitverkocht. De jaarwisseling voor de bezoekers speelt zich af in de Heineken Music Hall en de Pepsi Stage in Amsterdam.

Hoewel Q-Dance er normaal niet aan doet heeft Qrimetime vanavond een dresscode gekregen: Gangster. Het succes van zulke thema’s is al bewezen door de witte menigte bij Sensation White en de zwart geklede bezoekers bij Sensation Black. Het verschil is echter dat Q-Dance je niet de toegang weigert als je je er niet aan houdt. Het moet namelijk wel feest blijven.

Passend bij dit maffia thema is de mogelijkheid tot gokken. Hiermee de keuze tussen poker (Texas Hold'em) en roulette. Hier is vast veel geld aan verdiend door de organisatie, want het is non-stop druk bij deze tafels in de Pepsi Stage..

Er zijn in totaal drie zalen (Grote Zaal, Postbank Lounge en Pepsi Stage) waar gedraaid wordt. Opvallend is dat de Postbank Lounge ook erg leuke namen heeft staan (o.a. Buzz Fuxx en Gizmo) en het daarom ook erg druk is op deze verdieping. Een vierde zaal gaat pas open na de jaarwisseling. Hier staan een aantal computers waar je even kan internetten om de personen die dichtbij je staan een nieuwsjaarsmailtje te sturen. Vanaf de opening van het feest wordt er duidelijk naar dit moment toegewerkt. Aan de linker -en rechterkant van de dj staat een grote klok geprojecteerd waarop groot te zien is hoelang we nog te gaan hebben. Wanneer hij op één minuut voor 12 staat stopt de Russische dj Kalashnikov met draaien en wordt er een bandje gestart. Deze houdt een kort verhaaltje en begint met afstellen vanaf 10, de hele zaal doet mee. Wanneer het dan zover is knalt het vuurwerk en omhelst de bezoeker van de Heineken Music Hall iedereen die hij ziet. Snel hierna wordt overal de mobiel getrokken om wat heen en weer te smsen naar vrienden. Leuk gezicht.

Na klokslag twaalf staat tevens de grootste naam van de avond te draaien: Dj Luna. Luna weet zoals elke keer een zeer goede set neer te zetten. Na deze dj wordt er ook steeds harder gedraaid, wanneer je denkt dat het bijna niet meer mogelijk is gooit de volgende dj er makkelijk nog een schepje bovenop. Na de Italiaanse hardcore dj Super Marco May (Marco Capri) volgt onze eigen Nederlandse held Outblast (Marc Out). Het feest komt om 7 uur ’s ochtend tot zijn einde. Met de tijdsduur van tien uur is Qrimetime zo ook wel weer leuk geweest.

Erg leuk om de jaarwisseling eens op de Q-Dance manier mee te maken. Door de problemen en de vakantieregeling van het openbaarvervoer wordt het echter een minder geslaagde dag. Het liefst zou ik volgend jaar weer gaan, maar nu ik de grote ‘thuis kom’ problemen ken met oud&nieuw weet ik dit nog niet zo zeker.

Ik vergeet bijna te melden dat de aankleding en gang van zaken weer zeer goed waren bij dit feest. Het begint bijna normaal te worden die service van Q-Dance.

FOTOGRAFIE:

12
 foto Qrimetime 2005 foto Qrimetime 2005 foto Qrimetime 2005 foto Qrimetime 2005 foto Qrimetime 2005 foto Qrimetime 2005 foto Qrimetime 2005 foto Qrimetime 2005 foto Qrimetime 2005 foto Qrimetime 2005 foto Qrimetime 2005 foto Qrimetime 2005
 
12
 
festival logo

STATE-X/NEW FORMS 2005Met een grand entree worden we binnengehaald op het festival State-X/New...

festival logo

HOUSEQLASSICS 2005 Het is zaterdag 12 november; voor de tweede keer dit jaar vindt het festival...