VERSLAG: Paaspop Schijndel 2006

Festivalinfo was aanwezig op Paaspop Schijndel 2006 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 67 foto's.

VERSLAG:

12

Paaspop 2006, zaterdag

Zaterdag

Het is weer Pasen. 15.000 Nederlanders kijken anders dan godsdienstige redenen uit naar dit weekeind. Het festival seizoen wordt met Paaspop gestart. Op Paaspop is een breed scala aan muziek te horen. Van dance tot hardcore, alle soorten muziek zijn in een gezonde mix vertegenwoordigd. Naast muziek kan men in de Theater tent genieten van cabaretiers. Wanneer je de line-up goed bekijkt zie je een ongelofelijk percentage aan Nederlandse bands. Anouk, De Dijk, Racoon, van Dik Hout en Intwine pronken op de affiche. Nederlands gehele Pop-Rock genre is aanwezig.

The Shavers gaan op herhaling. Net als in 2002 mag het 3 tal het festival openen. Destijds waren The Shavers nog de revelatie van het festival. De bekendheid van Johannes de Boom en de gebroeders de Jong is nu veel groter. Daarom loopt de Masters Of Rock tent meteen al vol. De show is ondanks de pijnlijke reuma van Johannes goed te noemen. Aan het einde van het optreden neemt The Shavers afscheid van het Paaspop publiek. Nooit meer zal het typerende Rock ‘n Roll geluid van The Shavers over de velden van Schijndel schallen.

Van 19.00 tot 20.00 staan in de Theater tent een aantal cabaretiers waaronder MC Jeffrey Spalburg die als geoefend master of ceremony optreedt en de zaal bespeelt met directe grappen. MC Spalburg grapt de boel aan elkaar en introduceert als eerste Bram v.d. Velde die de zaal tegen zich in het harnas jaagt met te harde grappen en dit is dan ook niet zo’n geslaagd optreden te noemen. Daarna introduceert MC Spalburg Bob Maclaren, een Nieuw-Zeelander die in Nederland woonachtig is. Bob Maclaren maakt de zaal wel verscheidene malen aan het lachen.

Tussen de vele Nederlandse act staat ook één van de grootste: Intwine. De rock band is ontstaan in 2002 door studenten van de Rock Academy en heeft al heel wat hits op hun naam staan. De vijf heren combineren bij deze muziek latin, reggae, hiphop en grunge. Dit geeft de band een uniek geluid die erg goed aanslaat. Tijdens hun optreden kondigt zanger Roger Francis Peterson ook twee nieuwe nummers aan. Helaas bevatten deze nieuwe tracks niet het bekende geluid van Intwine en zijn ze veel rustiger. Hopelijk slaan deze nieuwe nummers na een volgende keer horen wel beter aan.

Dan treden om 20.00 uur de leden van Gorefest aan. Dit optreden is wel het hardste qua programmering op de zaterdag. Het geluid staat tijdens het optreden van Nederlands beroemdste metal formatie wederom zo oorverdovend hard afgesteld dat de zang onverstaanbaar is. Maar het sterke en ervaren Gorefest maakt dit goed door een stevig optreden neer te zetten.

Kon het Paaspoppubliek zaterdagmiddag buiten genieten van een voorzichtig lentezonnetje, binnen leek het bij het optreden van Relax al zomer. Op swingende beats kondigt zanger Llewy aan dat hij zeker in is voor een feestje. Niet in de laatste plaats op het podium zelf, waar trompettist CJ gedurende het optreden als een elastiek over het podium springt. Ook het publiek dat na vijf uurtjes festival nog vol energie zit, gooit de heupen los. Llewy krijgt de tent zelfs zo ver om met shirtjes en sjaals boven de hoofden te zwaaien. Dat Relax naast zomerse noten ook een lekker partijtje kan rocken blijkt tijdens een strak gespeelde laatste set. Echt een feestje dus!

Gavin Munn, beter bekend als Probably Robbie, staat momenteel in de Theater-tent. Gavin is een 26-jarige acteur die de hele wereld overgaat met zijn Robbie Williams tribute act. Tijdens de set speelt Gavin alle bekende nummers van meneer Williams en ook de grootste nummers van zijn oude band Take That. Zijn versie van Take That’s nummer“I want You Back” wordt echter wel op een punkrock/hardcore manier gespeeld wat erg grappig is. Hoewel de jongen verder als dé look-a-like wordt bestempeld lijkt en klinkt hij eigenlijk heel anders.

Het lijstje met prijzen dat Racoon de laatste tijd in de wacht heeft gesleept belooft wat voor vanavond. In vier dagen tijd ontvingen de Zeeuwen een Edison Music Award, twee 3FM-awards en de Schaal van Rigter voor de meest gedraaide single van 2005 (‘Love You More’). Wellicht legt het publiek de lat voor de band hierdoor flink hoog. Met de mellow popsongs die Racoon het eerste half uur ten gehore brengt, krijgen ze de tent namelijk niet echt mee. Dit verandert wanneer achter elkaar de hits ‘Laugh About It’, ‘Love You More’ en ‘Feel like Flying’ klinken. Uit volle borst begeleidt het publiek zanger Bart van der Weide bij zijn akoestische versie van ‘Love You More’. Met een knipoog merkt hij op dat hij het nummer, zelfs na het drieduizend keer gezongen te hebben, nog steeds meent. Deze noot blijkt het startsein voor meer vaart in de show. En met een sidekick naar ‘Watskeburt’ blijkt Racoon toch meer te zijn dan mooie luisterliedjes met gevoelige mondharmonica-intermezzo’s.

No Use For A Name (NUFAN) is een punk rock band gevormd in 1987. Vorig jaar bracht de band alweer hun tiende (!) album uit. Deze draagt de titel “Keep Them Confused” en wordt goed gepromoot tijdens hun optreden vandaag. Zanger Tony Sly vindt het echter jammer dan de organisatie hun support act niet geboekt heeft. Tony probeert nog te regelen dat de jongens tijdens hun set wat mogen spelen, maar helaas lukt dit niet. NUFAN is één van de grootste namen van het festival en stelt de fans gelukkig niet teleur!

Het podium van de Extrema-tent blijft dan wel twintig minuten te lang leeg, als T. Raumschmiere eenmaal het podium betreedt, is iedereen dat snel weer vergeten. Vanaf de eerste minuut slingert het Duitse trio een rauwe mix van instustriële punkrock en hardcore de tent in. Zanger Marco Haas lijkt haast één te worden met zijn synthesyser en ook de gitarist staat diep over zijn instrument gebogen. Toch heeft T. Raumschmiere de tent in zijn zak. Vol vertrouwen stort Marco Haas zich dan ook vanaf het podium het publiek in. Een voorbeeld dat algauw navolging krijgt van enkele bezoekers. Alsof de zanger zijn laatste restje energie in Schijndel wil achterlaten rolt hij over het podium, gebruikt hij de volle lengte van het microfoonsnoer en geeft hij z’n synthesizer er letterlijk flink van langs. Al na drie kwartier wil de band het podium weer verlaten. Of willen ze alvast credit voor een enerverend optreden? In ieder geval maken ze het uur vol met twee scheurende toegiften. Met recht een ‘blitzkrieg’ te noemen!

Als afsluiter van de zaterdag op het Masters Of Rock podium staat Peter Pan Speedrock. De band uit Eindhoven die binnen het rock genre een regelrecht succes kan worden genoemd. Harde Rock ’n Roll is hun ding; niet netjes maar wel keihard met diepzinnige nummers over bier en feesten.
Ze doen hun standaardopening met Dikke Dennis maar het publiek reageert een beetje lauw. Halverwege de show informeert zanger Peter bij het publiek of er een crowdsurf verbod is op Paaspop. Deze vraag is uiteraard bedoeld om het lauw reagerende publiek een beetje stimuleren. Na het bekende nummer 'Resurrection' begint er zich een brede pit te vormen en begint de sfeer positief te veranderen. Tijdens “Bigtoy” staat Peter zelfs op de monitor Boxen in zijn handen te klappen als een volleerd rock artiest. Aan het einde van het optreden laat Dikke Dennis zich uiteraard weer zien bij “schoppen aas”. Even erna ook rennend maar ditmaal naakt. En die combinatie is toch wel een unicum. Al met al is de set evenwichtig te noemen; een paar nieuwere nummers met afwisselend een paar oudere en bekendere nummers. “Party and Drunk” is een tekst die dit toch iets meer dan gemiddeld bezopen optreden het beste samenvat. Al zal dit optreden van Peter Pan niet de geschiedenis boeken in gaan als een hoogtepunt, het was toch weer een lekker uurtje rocken.

12

FOTOGRAFIE:

123456
Anouk foto Paaspop Schijndel 2006 Fifty Foot Combo foto Paaspop Schijndel 2006 Fifty Foot Combo foto Paaspop Schijndel 2006 Fifty Foot Combo foto Paaspop Schijndel 2006 Gorefest foto Paaspop Schijndel 2006 Gorefest foto Paaspop Schijndel 2006 Intwine foto Paaspop Schijndel 2006 It Takes Two foto Paaspop Schijndel 2006 Less Than Jake foto Paaspop Schijndel 2006 Less Than Jake foto Paaspop Schijndel 2006 Mark Foggo's Skasters foto Paaspop Schijndel 2006 Born From Pain foto Paaspop Schijndel 2006
 
123456
 
festival logo

KONINGINNENACH 2006Koninginnedag is een nationale feestdag van het Koninkrijk der Nederlanden en...

festival logo

MOTEL MOZAIQUE 2006 Als ik mijn festivalbandje afhaal in de hal van de Rotterdamse Schouwburg,...