VERSLAG: Arrow Rock Festival 2006

Festivalinfo was aanwezig op Arrow Rock Festival 2006 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 42 foto's.

VERSLAG:

12

Arrow Rock Festival - zaterdag

Op de zonnige zaterdagmiddag om 2 uur mocht Riverside de 2e dag aftrappen. Deze Poolse progrockband is afgelopen jaren sterk vooruitgegaan en wordt gezien als de nieuwe progband van deze tijd. Ze staan voor het eerst op een podium van groot formaat. Maar ze spelen vol zelfvertrouwen. Sterke, lange nummers met instrumentale hoogstandjes blijven in dit te kleine uurtje doorstromen. Riverside is duidelijk klaar voor het grote geweld. Een uitzonderlijk goede opener van deze dag.

In de Rock Garden staat Porcupine Tree geprogrammeerd. Een band die zichzelf niet meer hoeft te bewijzen. Porcupine Tree weet wat ze te doen staat en met gemak spelen ze hun nummers. De gekozen nummers hebben allemaal een vrij ruige inslag. Iets wat duidelijk beter tot zijn recht komt dan rustige nummers. Helaas is het geluid en de sfeer tijdens dit optreden beduidend minder dan optredens op binnenpodia. De sfeer die normaal om hun optredens hangt mist een beetje vanwege de weinig boeiende show. Festivalgangers die ze nog niet eerder hebben gezien zullen verheugd zijn met dit optreden. Ik zou zeggen: Blijf in binnenpodia optreden. Dan komen ze veel meer tot hun recht.

Terwijl het vrij onbekende Pavlov’s Dog een leuk maar niet aanstekelijk optreden geeft, staan we te wachten op het volgende optreden in de Rock Garden. Ray Davies, oud zanger van The Kinks zal om 17:00 uur aantreden. Met duizenden mensen wachten we op de hits van The Kinks, maar helaas begint dhr. Davies (na een half uur vertraging) met een serie nummers van zijn solo albums. Terwijl hij druk probeert het publiek mee te krijgen (klappen en zingen) beginnen er wat mensen verveeld om zich heen te kijken. Is Ray Davies een beetje over? Voordat ik dreig weg te lopen komt er toch een echte “sfeer” plaat langs. Sunny afternoon wordt door velen luid meegezongen en het optreden begint wat kracht te krijgen. Als één van de afsluiters krijgen we dan toch eindelijk Lola waarna iedereen tevreden het optreden kan afsluiten.

Het keiharde geluid van Ronnie James Dio was al tijdens het optreden van Ray Davies te horen. Hoe dichterbij je bij de overvolle tent (Rock Palace) komt des te harder wordt het. Dio geeft een geweldig concert waarbij zijn nummers vol enthousiasme worden ontvangen. Dio laat zien dat hij een rasechte artiest is, tevreden gaan we weer naar het open podium.

Glamourband van de jaren '80 maakt zich op voor een spetterende show! Def Leppard brengt hit na hit ten gehore. Iedereen doet enthousiast mee. Grote schermen naast het podium laten zien hoe perfect er gespeeld wordt. Ook heeft de één armige drummer totaal geen moeite het tempo bij te houden. Het publiek krijgt cadeautje na cadeautje. Het stemgeluid van zanger Joe Elliot nam in de tijd wel wat af. Maar dit kleine minpuntje mag niet afdoen aan de rest van het concert. Def Leppard mag heel snel weer terugkomen voor een strakke rockshow!

De keuze moest gemaakt worden. Of een supergoede plek bij de hoofdshow van Roger Waters of een wat mindere plek en het concert van Queensryche. In dit geval is het voor het eerste gekozen. Op de schermen zag Queensryche er spectaculair uit. Maar wanneer om 21:30 uur Roger Waters opent met In The Flesh kan er al niks meer misgaan tijdens dit optreden. Belooft was dat er 3 uur lang Pink Floyd nummers langs zouden komen met als grote act het gehele meesterwerk Dark Side Of The Moon. Het sfeervolle Set the controls for the heart of the sun en Shine on you crazy diamond worden afgewisseld met Wish you where here en Have a cigar. Twee nummers van zijn laatste Pink Floyd album The final cut brengen wat rust in het gewoel. Naast nummers van Pink Floyd liet Roger Waters iets van zijn eigen solo albums horen. Het indrukwekkende Perfect Sense werd door velen van de 30.000 bezoekers meegezongen en werd ondersteund door een reusachtig opgeblazen astronaut die over het publiek vloog. Het speciale extra bij dit concert is dat er door middel van extra box-stellages rond het veld, een dolby surround geluid gemaakt werd. Hetzelfde deed Pink Floyd zelf al jaren geleden bij hun concerten. Wanneer de wekkers van Time om je heen rinkelen krijg je spontaan kippevel. De beelden die gebruikt worden tijdens dit optreden zijn erg herkenbaar vanuit bijvoorbeeld de film The Wall en passen ook perfect in dit concertplaatje. Na een korte pauze wordt Dark side of the moon ingezet. Perfect uitgevoerd door o.a. Snowy White en Andy Fairweather-Low is dit het hoogtepunt van Arrow Rock Festival. Het optreden van Roger Waters is bijna legendarisch en zal nooit vergeten worden.

12

FOTOGRAFIE:

1234
Def Leppard foto Arrow Rock Festival 2006 Def Leppard foto Arrow Rock Festival 2006 Def Leppard foto Arrow Rock Festival 2006 Def Leppard foto Arrow Rock Festival 2006 Def Leppard foto Arrow Rock Festival 2006 Dio (Ronnie James) foto Arrow Rock Festival 2006 Dio (Ronnie James) foto Arrow Rock Festival 2006 Dio (Ronnie James) foto Arrow Rock Festival 2006 Pavlov's Dog foto Arrow Rock Festival 2006 Pavlov's Dog foto Arrow Rock Festival 2006 Pavlov's Dog foto Arrow Rock Festival 2006 Pavlov's Dog foto Arrow Rock Festival 2006
 
1234
 
festival logo

INDIAN SUMMER 2006N-Joy, een eenmalig festival met een combinatie van dance en rock...

festival logo

PINKPOP 2006 Het is niet een verassing wanneer ik vertel dat Pinkpop steeds slechter...