VERSLAG: Elf Fantasy Fair Haarzuilens 2012

Festivalinfo was aanwezig op Elf Fantasy Fair Haarzuilens 2012 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 24 foto's.

VERSLAG:

Elf Fantasy Fair Haarzuilens 2012

Elk jaar verandert het gebied in en rondom kasteel de Haar in Haarzuilens om in een sprookjeswereld. Ook op de twaalfde editie van Elf Fantasy Fair verenigen zich duizenden fantasy en sci-fi fans; gekleed als uiteenlopende verschijningen zoals ridders, elven, Japanse anime-karakters en Star Wars-stormtroopers. De diversiteit van thema’s en kostuums is hetgeen wat EFF speciaal maakt.

Zodra je door de poorten van kasteel de Haar loopt kom je binnen in Elfia, de plek waar iedereen kan zijn zoals zij willen zijn. Naast het bekijken van mooie kostuums en interessante mensen zijn er ook een hoop activiteiten te vinden op EFF. Zo worden er verschillende workshops gegeven zoals zwaardvechten en verschillende dansworkshops zoals Dance with Nazguls. Ook is er een modeshow waarin bezoekers hun kostuums kunnen vertonen op podium.

Wanneer je even geen behoefte hebt om zelf aan iets mee te doen, kan er altijd gekeken worden naar sporadische sparringen en live muziek; middeleeuwse rockmuziek en etherische liederen wisselen elkaar af. Daarnaast zijn er ook bekende fantasy schrijvers aanwezig voor signeersessies. Zo zijn Robin Hobb en Christopher Paolini (schrijver van Erfenis) aanwezig om hun boeken te signeren, iets waarvoor lange rijen ontstaan.

Het weerbericht schrikt dit jaar af, aangezien er volop regen is voorspeld voor de zaterdag. Deze voorspelling komt uit als in de ochtend de eerste regenbui aanbreekt. Gelukkig houdt deze snel op en blijft de make-up van vele bezoekers gespaard. Naast een enkele regenbui blijft het echter de rest van de dag droog en zelfs zonnig. Maar heeft de regen heeft zijn schade al gedaan waardoor het gehele terrein langzaam veranderd is in een modderpoel. Dit heeft echter weinig invloed op de gemoedelijke sfeer die de hele dag aanwezig is op EFF. Iedereen is vrolijk en de mede vloeit rijkelijk.

Hoewel het deelnemen aan de activiteiten en het bezichtigen van bezoekers gratis is, is EFF wel een evenement waar een prijskaartje aan hangt. Eten en drinken is er in overvloed, maar daarvoor moet soms diep in de soms letterlijk aanwezige buidel getast worden. Dit geldt ook voor de diverse curiosa en een eventuele rondleiding door het kasteel. Dit kan er voor zorgen dat de rekening hoog kan oplopen. Desondanks is de Elf Fantasy Fair een stukje fantasie in de werkelijkheid waar voor iedereen een plekje is

FOTOGRAFIE: Femke van Veen  

12
 foto Elf Fantasy Fair Haarzuilens 2012 foto Elf Fantasy Fair Haarzuilens 2012 foto Elf Fantasy Fair Haarzuilens 2012 foto Elf Fantasy Fair Haarzuilens 2012 foto Elf Fantasy Fair Haarzuilens 2012 foto Elf Fantasy Fair Haarzuilens 2012 foto Elf Fantasy Fair Haarzuilens 2012 foto Elf Fantasy Fair Haarzuilens 2012 foto Elf Fantasy Fair Haarzuilens 2012 foto Elf Fantasy Fair Haarzuilens 2012 foto Elf Fantasy Fair Haarzuilens 2012 foto Elf Fantasy Fair Haarzuilens 2012
 
12
 
festival logo

GROEZROCK 2012Het jaarlijkse punkfestival Groezrock trok dit jaar een recordaantal...

festival logo

MOTEL MOZAIQUE 2012 Ook in 2012 is Motel Mozaïque een druk bezocht festival. Met een uitverkochte...