VERSLAG: Motel Mozaique 2012

VERSLAG: Wouter Braaksma  

12

Motel Mozaique 2012

Aan White Rabbits de eer om Motel Mozaïque te open in een overvolle Rotown vanavond. Bij het eerste nummer krijgen we iets te zien wat nog nooit eerder is vertoond op een podium; een gapende zanger. White Rabits lijkt vanavond dan ook op een vulkaan. Het ene moment is de band in slaap met een rustige passage die het publiek soms weet te boeien. Uit het niets barst de vulkaan soms en is het energiek en word je wakker geschud. Met zes man sterk staan ze op het kleine podium en is er van bewegingsvrijheid dan ook absoluut geen sprake. Vooral tweede drummer van de band is een waardige toevoeging en blikvanger. Tijdens de show verantwoordt de zanger zich geluk: “We flight in this morning, I feel a little weird right now.” Klinkt logisch en met een goed optreden is het hem vergeven.

Een goed gevulde Schouwburg geniet vanavond van Fink. Er wordt geopend met ‘Perfect Darkness’ van het laatste album, waarbij de lichtshow langzaam aangezwengeld wordt. Het hele uur blijft het publiek geboeid door de Engelse singer-songwriter. Met een prachtige lichtshow blijft de spanning hangen en kijkt het publiek stilletjes mee, om vervolgens na ieder nummer flink te juichen. Er staan panelen op het podium waar voornamelijk video’s in slomotion worden afgespeeld. In combinatie met de muziek werkt het bijna hypnotiserend en kan je niet anders dan blijven kijken. Het is knap hoe deze driekoppige band een groots geluid weet neer te zetten en het alsnog mooie, gevoelige en breekbare liedjes blijven.

In 2010 gaf Moss één van zijn beste optredens ooit en dat is zanger Marien Dorleijn dan ook niet vergeten; hij refereert naar het optreden op Motel Mozaïque in Rotown dat jaar. Nu staan ze in een goed gevulde Off Corso en is het weer raak. Het zal niet het beste optreden zijn van de band, maar met het nieuwe album krijgt Moss wel een hardere sound. Dat is fijn, want zo blijf je wakker om half 1. Met soms lange instrumentale stukken en gewapend met twee beamers krijgt het optreden een psychedelisch tintje. Stond Moss ten tijde van ‘Never Be Scared / Don’t Be A Hero’ nog braaf bijna robot-achtig op het podium te bewegen, nu valt meerdere malen de bril van Marien af door het wilde bewegen. Dat is dan ook het sterke punt. Op dit tijdstip wil je niet wegdromen op de zoveelste singer-songwriter, want dan val je in slaap, Moss neemt je vanavond mee naar een onvergetelijke trip met wat meer pit dan we in eerste instantie gewend zijn van de Amsterdammers.

12

FOTOGRAFIE: Gertjan van der Loo  

123456
Vive la Straatmuzikant foto Motel Mozaique 2012 Vive la Straatmuzikant foto Motel Mozaique 2012 Vive la Straatmuzikant foto Motel Mozaique 2012 Vive la Straatmuzikant foto Motel Mozaique 2012 Vive la Straatmuzikant foto Motel Mozaique 2012 Blaudzun foto Motel Mozaique 2012 Blaudzun foto Motel Mozaique 2012 Blaudzun foto Motel Mozaique 2012 Cold Specks foto Motel Mozaique 2012 Cold Specks foto Motel Mozaique 2012 Cold Specks foto Motel Mozaique 2012 Wunderbaum foto Motel Mozaique 2012 Wunderbaum foto Motel Mozaique 2012 Wunderbaum foto Motel Mozaique 2012 Wunderbaum foto Motel Mozaique 2012
 
123456
 
festival logo

ELF FANTASY FAIR HAARZUILENS 2012De Haarzuilens-editie van Elf Fantasy Fair werd opnieuw in Kasteel de Haar...

festival logo

ROADBURN 2012 Roadburn, hét stoner- en doomfestival van Europa, vindt jaarlijks plaats in...