VERSLAG: Rock Werchter 2012

VERSLAG: Jasper Wognum  

1234

Dag 3

Weer een mooie dag in Werchter, die begint met de opgezwolle van België, 't Hof Van Commerce. Onverstaanbaar voor Nederlanders als Jack Parow, maar erg vermakelijk. Met kartonnen versies van de paus, Freddie Mercury, 2Pac en Obama op het podium is het lachen geblazen.


Balck Box Revelation gooit het over een serieuzere boeg. Het rockende duo, bestaand uit drums en gitaar speelt haar rock & roll puurder dan puur. De aandacht verslapt na een tijdje, maar 'I Think I Love You' trekt de boel op tijd uit het slop.


De weide verandert in Woodstock tijdens Wolfmother. De band ziet er tegenwoordig uit als de cast van de musical Hair. Meteen van start gaan met 'Woman' vraagt om een ijzersterke set. Helaas slaat het hippie virus ook toe op de muziek en neemt improvisatie de overhand. In de warme zon dooft hun show daardoor langzaam uit.


Wie kent tegenwoordig de Simple Minds nog? Heel veel (jonge) mensen blijkbaar, want het repertoire wordt voluit meegezongen in de barn. Die is overigens opvallend vol voor een niet zo voor de hand liggende publiekstrekker. 'Don't You Forget About Me' en 'Alive And Kicking' mogen niet ontbreken en slaan de spijker op z'n kop. Nummers van de mindere albums blijven gelukkig achterwege.


Singer songwriter Ben Howard laat horen meer in zijn mars te hebben dan zijn hit 'Keep Your Head Up'. Andere liedjes worden ook al meegezongen en hij blijkt een verdienstelijk gitaarspeler. Dit blijft nog dagen in je hoofd zitten, getuige de mensen die dit dagen later nog zingen op de camping.


Bij het vallen van de avond wordt het plots koud op het terrein. Daarop zijn we niet gekleed, dus we begeven ons naar de warmte van The Barn. Incubus zorgt voor een moppie muziek. Best een goed moppie eigenlijk. Een dj in een rockband kan eigenlijk niet meer, maar ze komen er mee weg. Het bovenlijf van Brandon Boyd mag er nog wezen en dat weet hij. Een prima set met hoogtepunten voor 'Megalomaniac' en 'Drive'.


Paul Kalkbrenner doet het licht uit in de Marquee. Een set voor de doorbijters, die zich kunnen vermaken met pure techno. Zij worden getrakteerd op een sterke opbouw en een meedogenloze basdrum. Visueel is het een drama. Een camera staat gericht op het mengpaneel waar de Duitser aan friemelt. Verder zien we een peuk en een pint. Een vleugje vermaak zou niet misstaan.

1234
 
festival logo

ROCKIN PARK 2012In een stralend zonnetje werd in het Goffertpark Rockin Park georganiseerd....

festival logo

PARKPOP 2012 Ook dit jaar vond in Den Haag het gratis toegankelijke Parkpop plaats....