VERSLAG: Huntenpop 2012

Festivalinfo was aanwezig op Huntenpop 2012 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 46 foto's.

VERSLAG: Janske van den Broek  

12

Zaterdag 11 augustus 2012

Dag twee van Huntenpop is van start met een grote diversiteit aan optredens op deze warme zomerdag.

Shaking Godspeed opent vandaag het hoofdpodium waarbij vanaf de zijlijn de heren van Triggerfinger en Miss Montreal mee staan te genieten. Het optreden is vooral instrumentaal erg sterk en energiek. Dat ze uit de Achterhoek komen maakt het voor de mannen een thuiswedstrijd. Onlangs brachten zij het nieuwe album Hoera uit en spelen hiervan ook een aantal nummers. Opvallend is dat toetsenist/bassist Paul Diersen op zijn knieën de toetsen bespeelt en op het eind van het optreden drummer Maarten Rischen zijn drumstel omver gooit en zelfs van het podium af schopt. Rock‘n’ Roll ten top.

Daarna is het tijd voor een perfecte festivalband Reel Big Fish. Deze ska-punk band uit Californië bestaat al sinds 1990 en weet precies hoe ze een feest kunnen maken. Het kleurrijke gezelschap is met de grappige outfits, vrolijke zonnebrillen en aparte kapsels een vrolijk en vooral erg beweeglijk geheel. Ook wordt er een cover van ‘Enter Sandman’ van Metallica gespeeld. Het humoristische enthousiasme van de band maakt zorgt voor een vrolijk optreden met een groot ‘voetjes van de vloer’ gehalte waardoor er volop gedanst wordt.

Één van de weinige vrouwelijke artiesten tijdens deze Huntenpop editie is singer-songwriter Sanne Hans, beter bekend als Miss Montreal. Ze weet vandaag een groot gedeelte van het publiek te vermaken met haar toegankelijke sound. het is precies tien jaar geleden dat Miss Montreal voor het eerst op Huntenpop stond en ook zijzelf en het grootst gedeelte van haar band komen uit de omgeving. Haar muziek wordt goed door het publiek ontvangen en covers als ‘Hello’ van Martin Solveig en ‘Wonderful Days’ van Charly Lownoise & Mental Theo worden vrolijk meegezongen door het publiek. Ook speelt ze nummers van haar nieuwe album I Am Hunter wat een toepasselijke naam is voor op Huntenpop.

Terwijl de Amerikaanse band Vintage Trouble het podium van de Veldhunten Stage betreed staan er in de tent pas 25 mensen. Ondanks dat de verbazing van de gezichten van de mannen af te lezen is beginnen ze wel vol overgave aan het optreden. De soulvolle stem van zanger Ty Taylor en zijn enthousiaste dansbewegingen geven nog meer toevoeging aan het optreden. Ondertussen speelt het Engelse duo Blood Red Shoes in de Ulft Stage tent. Het duo bestaande uit Laura-Mary Carter op elektrische gitaar en Steven Ansell op drums heeft in de afgelopen jaren al vele malen op Nederlandse festivals opgetreden. Nummers als ‘Say Something, Say Anything’ en ‘You Bring Me Down’ komen voorbij. De twee spelen in uiterste concentratie een strakke set.
De diversiteit aan muzikale acts is erg groot. Zo speelt vandaag op het hoofdpodium de elfkoppige Engelse Folk band b>Bellowhead. Op het podium zien we bijna twintig verschillende instrumenten zoals een trompet, een doedelzak, een tuba en nog veel meer. De band speelt typische Engelse Folk nummers afgewisseld met traditionele dansmuziek. De drummer staat achter zijn drumstel en zo’n zes bandleden zingen mee op de achtergrond. De zigeuner klanken vermixt met de rock en folk muziek zorgt voor een vrolijk geheel. Ondanks dat weet maar een klein gedeelte van het publiek deze muziek te waarderen.

Misschien wel de vreemdste programmering in het programma van Huntenpop dit jaar is toch wel de hip hop groep Dope D.O.D. . De groep die bestaat uit MC’s Jay Reaper, Dopey Rotten, Skitz Vicious en DJ Dr. Diggles, allen afkomstig uit Groningen. Wanneer de intro wordt gestart komt MC Skits Vicious het podium met een eng wit hockey masker. Wanneer hij dit afzet zien we dat hij in één oog een kleurenlens heeft zitten. Hij roept meteen dat hij het ‘kanker chillen’ vindt dat er een tentpaal recht voor het podium staat. Het publiek werkt niet echt mee en lijkt de hardcore hip hop van Dope D.O.D. niet helemaal te begrijpen. Toch geven de heren van Dope D.O.D. zich niet gewonnen en rappen vol overgave nummers als ‘What Happened’. Wellicht is dit genre iets te gewaagt voor een Huntenpop publiek en komen ze op andere locaties beter tot hun recht.

Racoon is vandaag één van de populairste acts, wat goed te merken is aan de drukte op het veld. De band viert dit jaar alweer zijn vijftiende verjaardag en heeft genoeg hits om een mooi optreden te verzorgen. Zanger Bart van der Weide en zijn mannen spelen daarom natuurlijk veel van deze nummers zoals ‘Laugh About It’, ‘Brother’ en het indrukwekkende ‘Don’t Give up The Fight’. Ook de meest recente nummers ‘No Mercy’ en ‘Took A Hit’ en de hit ‘Love You More’ worden luidkeels meegezongen door het publiek. Een mooi optreden waarbij wordt genoten tijdens een ondergaande zon op deze mooie zomerdag.

Een band die vandaag niet mag ontbreken als ultieme festivalband zijn de Crystal Fighters. Deze Spaans/Engelse band, die Electro(pop) muziek maakt is vooral bekend van de megahit ‘Plage’. Met hun energieke optreden weten ze ervoor te zorgen dat er zowaar gedanst wordt in de tent. Halverwege wordt het nummer ‘Plage’ ingezet en wordt er volop meegezongen, gedanst en gesprongen. Ook de rest van het optreden, waarbij er veel nummers van het album Star Of Love worden gespeeld blijft het een gezellig feest in de tent. Het optreden van de Crystal Fighters behoord tot één van de hoogtepunten van het festival.

Hoofdact is dit jaar is de Belgische melodieuze hardrockband Triggerfinger. Zanger en gitarist Ruben Block, bassist Paul Van Bruystegem en drummer Mario Goossens hebben zich vandaag goed vermaakt op het festival melden zij bij aanvang van het optreden. Aan hun eigen favoriete optredende bands van vandaag (Shaking Godspeed en Vintage Trouble) dragen ze zelfs een nummer op. De band speelt een strakke rockshow en gooit een muur van muziek en licht over het publiek heen. Hoogtepunt en het moment waar velen op hebben gewacht is natuurlijk de cover van Lykke Li ‘I Follow Rivers’. Deze wordt inclusief het koffie kopje gespeeld en luidkeels meegezongen door het volle veld. Een mooie afsluiter van het hoofdpodium en voor velen alweer de laatste act van Huntenpop 2012.

Voor de fanatiekelingen staat DJ Sister Bliss welke voorheen een van de leden van de populaire dance formatie Faithless was. Terwijl het festivalterrein langzaam leegloopt draait Ayalah Bentovim, beter bekend als Sister Bliss een verzameling van house, elektronica en dance muziek. Het is vooral het jongere publiek wat nog genoeg energie over heeft om zich nog eenmaal flink uit te leven wat zich in de tent bevindt.

Huntenpop 2012 was weer een mooi festival met prachtig weer en een goede sfeer, met veel variatie aan muziek, maar zonder muzikale hoogtepunten.

12

FOTOGRAFIE: Marco Smeets  

1234
Alain Clark foto Huntenpop 2012 Alain Clark foto Huntenpop 2012 Alain Clark foto Huntenpop 2012 Liquid Snow foto Huntenpop 2012 Liquid Snow foto Huntenpop 2012 Liquid Snow foto Huntenpop 2012 Shaking Godspeed foto Huntenpop 2012 Shaking Godspeed foto Huntenpop 2012 Shaking Godspeed foto Huntenpop 2012 Hadrian’s Wall foto Huntenpop 2012 Reel Big Fish foto Huntenpop 2012 Reel Big Fish foto Huntenpop 2012
 
1234
 
festival logo

LOWLANDS 2012 - DAG 1Vandaag begint alweer de twintigste editie van Lowlands die binnen no-time...

festival logo

GEUZENPOP 2012 Geuzenpop lukt het ook op haar achtste editie om een leuke...