VERSLAG: Huntenpop 2012

Festivalinfo was aanwezig op Huntenpop 2012 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 46 foto's.

VERSLAG: Janske van den Broek  

12

Vrijdag 10 augustus 2012

Dit is alweer de drieëntwintigste editie van Huntenpop. Met vanavond een aantal coverbands en daarnaast optredens van onder andere Alain Clark. Voor de inwoners van de drie omliggende dorpen Ulft, Silvolde en Bontebrug is dit een jaarlijks terugkerende feestavond. Tevens zijn de verschillende podia ieder vernoemd naar één van de dorpen. Terwijl het zonnetje heerlijk schijnt stroomt het festivalterrein langzaam vol met een breed scala aan vooral locaal publiek.

De band The Bruurkes mag het festival openen. De band komt uit de achterhoek en zingt daarom in hun eigen dialect. De teksten zijn niet erg veelzeggend, maar de band weet wel een gezellige sfeer neer te zetten.

Cover bands als Gunz N’ Rozes en Kings Of Lyon vermaken het publiek met smakelijke covers van Guns ’N Roses en Kings Of Leon. Vooral Kings Of Lyon is vaak zelfs beter dan de originele formatie. Coverbands van topniveau waarbij uit volle borst wordt meegezongen op de grootste hits.

De populairste artiest van vanavond is de soulvolle zanger en producer Alain Clark. Met het swingende nummer ‘Blow Me Away’ opent hij zijn set. Samen met zijn band en zijn achtergrondzanger en zangeres speelt hij vele hits als ‘This Ain’t Gonna Work’ en ‘Hold On’. Helaas is het geluid van de microfoons niet altijd even goed maar dit wordt op professionele manier opgelost. Clark krijgt heel Ulft en omstreken zover om met hem mee te zingen en complimenteert het publiek om haar prachtige zangtalent. Clark is zonder twijfel het hoogtepunt van de vrijdagavond en een weet een goede toon te zetten voor dag twee van Huntenpop 2012.

12

FOTOGRAFIE: Marco Smeets  

1234
Alain Clark foto Huntenpop 2012 Alain Clark foto Huntenpop 2012 Alain Clark foto Huntenpop 2012 Liquid Snow foto Huntenpop 2012 Liquid Snow foto Huntenpop 2012 Liquid Snow foto Huntenpop 2012 Shaking Godspeed foto Huntenpop 2012 Shaking Godspeed foto Huntenpop 2012 Shaking Godspeed foto Huntenpop 2012 Hadrian’s Wall foto Huntenpop 2012 Reel Big Fish foto Huntenpop 2012 Reel Big Fish foto Huntenpop 2012
 
1234
 
festival logo

LOWLANDS 2012 - DAG 1Vandaag begint alweer de twintigste editie van Lowlands die binnen no-time...

festival logo

GEUZENPOP 2012 Geuzenpop lukt het ook op haar achtste editie om een leuke...