VERSLAG: The City is Ours 2006

Festivalinfo was aanwezig op The City is Ours 2006 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 21 foto's.

VERSLAG:

The The City Is Ours - 9 September 2006

Het affiche van dit festival is veelbelovend: Audio Bullys, Relax, Kraak&Smaak, R.O.O.O.M., Benny Rodrigues, C-mon&Kypski en vele anderen. Tegelijkertijd is de concurrentie van andere festivals deze dag behoorlijk. Zo is er een gratis dancefestival in Zoetermeer. Deze gemeente ligt op vijftien minuten rijden met de auto vanaf Den Haag. Het festivalterrein van The City Is Ours gaat om 13.00 uur open, waarna om 14.00 uur Relax het podium zal betreden. Ik ben ruim op tijd voor dit optreden, maar helaas ben ik een van de weinigen….

Ongeveer een maand geleden stond Relax nog voor 30.000 man op het Malieveld, in het voorprogramma van Kane. Vandaag staat de band voor slechts twintig mensen op The City is Ours. Wat een verschil. De heren zijn zichtbaar verbaasd over de lage opkomst, maar maken er toch een leuk feestje van. Tijdens het optreden brengt de band een aantal nummers van het nieuwe album ten gehore. 'The Riot' is één van deze nummers. Het klinkt erg lekker en het publiek (inmiddels een man of dertig) begint nu ook eindelijk een beetje te swingen. Na een aantal klassiekers, zoals 'Aksun' en 'Callin’ Ya Name' (Right Here) wordt er nog een nieuw nummer gespeeld door de band. Dit keer het wat bekendere 'Big Shots', waarbij tevens een videoclip is gemaakt. Door deze nieuwe nummers word ik zeker nieuwsgierig naar het nieuwe album, dat begin 2007 zal uitkomen.

Kraak&Smaak is de volgende band op het programma. Voordat deze band begint, besluit ik eerst een kijkje te nemen bij de andere podia, waar vooral dancemuziek gedraaid wordt. Hier is het nog rustiger dan bij het live-podium. De twee dancepodia staan tegenover elkaar, waardoor je verschillende muziek van beide kanten hoort, heel vervelend.

Bij Kraak&Smaak is het al iets drukker dan bij Relax. Helaas dansen weinig mensen op de muziek van deze band. De meeste zitten te chillen in de zon die volop schijnt. Het is rond de 25 graden en de relaxte muziek van Kraak&Smaak is uitermate geschikt om lekker bij te relaxen. Voor de band enigszins jammer, maar desondanks spelen ze erg goed. Op sommige momenten is het zelfs net of je een cd op hebt staan, zo strak is het.

R.O.O.O.M. zou volgens het affiche ook optreden, maar deze band heb ik niet gezien vandaag. De reden hiervoor is mij nog steeds totaal onbekend. Zo komt het dat C-mon & Kypski de volgende act is. Ze weten het publiek, waaronder ikzelf, niet te overtuigen. De mannen zelf hebben het duidelijk ook niet naar hun zin en lopen na een tijdje zonder gedag te zeggen opeens het podium af…. Een beetje raar, maar niet veel aan gemist dus. Het wachten is nu op de headliner van het festival: de Audio Bullys.

Tot die tijd ga ik echter eerst nog even naar Benny Rodrigues. Gelukkig is het inmiddels een stuk drukker geworden. Ik schat dat ertussen de driehonderd tot vijfhonderd mensen rondlopen. Gelukkig weten ook steeds meer mensen het dancegedeelte te vinden en staat hier een flink aantal mensen te dansen op de beats die Benny Rodrigues draait. Erg leuk om te zien.

Toch ga ik snel terug naar het Live-podium, want daar beginnen om 21.00 uur de Audio Bullys, die ik moét zien! Helaas betreden deze heren pas om 21.45 uur het podium. Waarom is me niet helemaal duidelijk geworden, maar goed een uur en een kwartier Audio Bullys is ook leuk! De heren openen met de hit 'Shot you Down'. Helaas eindigen ze ook met dit nummer. Tussendoor komt onder andere 'We Don’t Care' voorbij, maar de mannen weten toch niet te overtuigen. Dit ondanks het publiek, dat het wel erg naar zijn zin heeft. Het lijkt wel of de heren niet echt weten waar ze mee bezig zijn. Ik zie totaal geen passie op het podium. Misschien hebben ze gewoon hun avond niet? De grootste domper is echter dat de heren het na drie kwartier alweer voor gezien houden, terwijl ze volgens het programmaboekje twee uur zouden spelen!

The City is ours 2006 is naar mijn idee behoorlijk geflopt. Weinig mensen en een slechte programmering. Dit terwijl de organisatie toch duidelijk zijn best gedaan heeft. Misschien mankeerde er wat aan de PR? Ik hoop echter dat er volgend jaar weer een editie komt en dat deze wel slaagt. Het festival heeft potentie om groot te worden, maar er moet nog een hoop gebeuren. Hopelijk tot volgend jaar!

FOTOGRAFIE:

12
Relax foto The City is Ours 2006 Hitmeister D foto The City is Ours 2006 Off The Wall foto The City is Ours 2006 Off The Wall foto The City is Ours 2006 Benny Rodrigues foto The City is Ours 2006 Benny Rodrigues foto The City is Ours 2006 C-Mon & Kypski foto The City is Ours 2006 C-Mon & Kypski foto The City is Ours 2006 Jaziah foto The City is Ours 2006 Relax foto The City is Ours 2006 Jaziah foto The City is Ours 2006 DJ Remy foto The City is Ours 2006
 
12
 
festival logo

APPELPOP 2006Appelpop ligt niet zoals de naam doet vermoeden in een appelboomgaard (hoewel...

festival logo

SZIGET Sziget Hongarije is het grootste openlucht festival van Europa. Sziget...