VERSLAG: Graspop Metal Meeting 2013

Festivalinfo was aanwezig op Graspop Metal Meeting 2013 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 187 foto's.

VERSLAG:

123

Graspop Metal Meeting 2013 - Zaterdag

Op zaterdag werd men heerlijk wakker gemaakt met de thrash van Tankard. Deze mannen bestaan al 31 jaar en leveren hoogstaande muziek af. Ze blijven al die jaren al bij hun roots. Bier is belangrijk en wanneer je de muziek hoort voel je de rebelse tiener in je opkomen. De band geeft toe op het podium dat het oude rotten zijn en ze houden de humor er alsmaar in, tot op gelach van de fans toe. Daarbij maakt het niet uit hoe oud je bent. Jong blijf je altijd van binnen en dit is precies de energie die de band naar voren drukt.

In tegenstelling tot de oude mannen van Tankard kwam na hun de zeer jonge band Steak Number Eight in de Marquee I. Deze band laat duidelijk zien dat het niet uit maakt hoelang je al bestaat, zolang je je gevoel maar in je muziek legt en ervoor gaat. In 2008 wonnen ze de Humo Rock Rally toen de leeftijd van deze Belgen net boven de vijftien jaar lag en in 2013 staan ze op Graspop. Dit is waar menig 15 jarige muzikant toch wel van droomt ooit te bereiken. De heren bliezen met hun Stonerrock en Atmospherische Sludge menig persoon uit hun schoenen. Genieten was het zeker om naar deze band te luisteren. De muziek zit goed in elkaar en de teksten zijn op momenten opmerkelijk zoals in het nummer “Dickhead”.

Op de mainstage stond de band Bullet for My Valentine. De band heeft het recent erg moeilijk gehad met het dealen met het rock-n’–roll leven. De band had zelfs bijna niet meer bestaan. Toch staan ze weer op het podium na hun problemen overwonnen te hebben en ze staan zoals ze horen te staan. De mannen geven een zeer strakke show weg waar weinig fouten in te bekennen waren. De Britse formatie heeft eerder op Graspop gestaan en zijn nu net zo sterk weer terug. Na het uitbrengen van het “Temper Temper” weten ze meerdere fans tot zich toe te trekken. De band stond voorheen bekend zeer jonge fans te hebben. Nu merk je dat ook ouderen hier ook zeer zeker van genieten.

Voor de fans van wat zwaarder maar melodisch spul biedt Graspop dit jaar de Zweedse band Hypocrisy aan. De zanger Peter Tägtgren is een ware duizendpoot, aangezien hij een multi instrumentalist is en daarbij nog vele albums heeft geproduceerd van zijn eigen bands als Grave, Immortal, Sabaton, Children of Bodom, Overkill en vele meer. Als zanger en gitarist laat hij zijn kunsten zien dit weekend met Hypocrisy. Hij schreeuwt zeer hoge tonen om daarna naar een zeer lage grunt te gaan waardoor vele monden openvallen. De band laat ook zeker hun kwaliteit zien en blijven zeker niet achter.

De headliner van de zaterdagavond na een hele mooie dag te hebben gehad was Slipknot. In de beginselen van de band eind jaren negentig wist de metalgemeenschap niet echt wat ze met de band aan moesten. Moesten ze Slipknot wel serieus nemen met die maskers? Zodra ze de band een keer live gezien hadden, keerden ze 180 graden de andere kant op. Deze band is vooraanstaand in de metal en is bekend bij alle metalfans en iedereen lijkt er een zwak voor te hebben. Dankzij hun bak herrie die ze kunnen maken, energieke shows en het unieke uiterlijk van de band weten ze de harten van het metalpubliek te winnen. Net als ze op de zaterdag avond weer doen. De show was weer zo goed dat je mond erbij open viel en vooral de bekendere nummers van de band veranderde het publiek in een complete chaos.

123

FOTOGRAFIE: Tim van Veen  

12345678910111213141516
Brainstorm foto Graspop Metal Meeting 2013 Brainstorm foto Graspop Metal Meeting 2013 Brainstorm foto Graspop Metal Meeting 2013 Amaranthe foto Graspop Metal Meeting 2013 Amaranthe foto Graspop Metal Meeting 2013 Amaranthe foto Graspop Metal Meeting 2013 Amaranthe foto Graspop Metal Meeting 2013 Rockstar foto Graspop Metal Meeting 2013 Rockstar foto Graspop Metal Meeting 2013 Rockstar foto Graspop Metal Meeting 2013 Rockstar foto Graspop Metal Meeting 2013 The Devil Wears Prada foto Graspop Metal Meeting 2013
 
12345678910111213141516
 
festival logo

PARKPOP 2013Meer dan 250.000 mensen trokken naar Den Haag voor het grootste festival van...

Best Kept Secret 2013

BEST KEPT SECRET 2013 Een splinternieuw festival, maar toch helemaal uitverkocht. Dit lukt Best...