VERSLAG: Pinkpop 2003

Festivalinfo was aanwezig op Pinkpop 2003 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 11 foto's.

VERSLAG: Peter Eijk  

123

Pinkpop verslag van zaterdag

Ook al zijn op het laatste moment Sum 41 en Linkin Park vervangen door Evanescence en Zwan, de 34e editie van Pinkpop heeft een goede line-up. Toch is het voor het eerst in jaren niet uitverkocht. Of dat terecht is moet nog blijken.
Zoals gebruikelijk zijn de campings al open voor de officiële tijd, omdat het halve publiek toch eigenwijs is en al eerder komt. Het weer op zaterdag is geweldig, maar de weersverwachtingen voor zondag zijn onheilspellend, maar hopen dat we tussen de regenbuien kunnen opdrogen.

Dag 1

De openingsact van de 34e editie van Pinkpop is Junior Senior. Deze 2 Denen weten samen met hun band meteen een goede sfeer neer te zetten. Nog voor ze hun hitje ‘Move your feet’ spelen, wordt er al aardig meebewogen door het Pinkpoppubliek. Na een swingende set van hun mix van disco, pop en rock zijn we al goed in de stemming voor de rest van het festival.

Vanaf het noordpodium gaan we snel richting de 3FM tent, waar we het staartje van de winnaar van de ‘Nu of nooit’ finale zien, Liftid. Het kleine stukje dat we meepikken van hun high school metal, kan me niet overtuigen. Niet bijster originele nu-metal met een zanger die beter kan rappen en schreeuwen dan zingen, maar toch het laatste aldoor probeert.

Nog voor het einde van Liftid gaan we weer terug naar het noordpodium. Daar speelt een festivalveteraan, Placebo. Net als bij eerdere festivals zetten ze een goede set neer van hun door glam-rock geïnspireerde pop neer. Niet verrassend, maar daarom niet minder goed.

De volgende band op het noordpodium is Deftones. Waar ze op hun albums strakke nu-metal hebben staan, verdrinkt live de zang van Chino Moreno in een brij van geluid.

Afsluiter van de eerste dag is Moby. Met zijn techno weet hij er een aardig feestje van te bouwen. Ik zou er echter niet rouwig om zijn als hij ophield met na elk applaus zenuwachtig “thank you, thank you, thank you” te zeggen. De in het publiek gesignaleerde cabaretier Dolf Jansen gaat in elk geval uit zijn dak.

123

FOTOGRAFIE: Marco Smeets  

 foto Pinkpop 2003 Moby foto Pinkpop 2003  foto Pinkpop 2003 The Dandy Warhols foto Pinkpop 2003 Solomon Burke foto Pinkpop 2003 The Cardigans foto Pinkpop 2003 Krezip foto Pinkpop 2003 Evanescence foto Pinkpop 2003 Audioslave foto Pinkpop 2003 Junkie XL foto Pinkpop 2003 Junkie XL foto Pinkpop 2003
 
 
festival logo

BEECKESTEIN POP 2003Beeckestijn Pop is een gratis festival waar elk jaar leuke artiesten te...

festival logo

SCHWUNG 2003 Een festival vol (classic) rockgoden in het Belgische Hallen, Roeselare. Zo...