VERSLAG: Lollapalooza Berlijn 2016 - Zaterdag

Festivalinfo was aanwezig op Lollapalooza Berlin 2016 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 107 foto's.

Naar het Lollapalooza Berlijn 2016 - Zondag verslag
Bekijk de Lollapalooza Berlijn 2016 - Zaterdag foto's

VERSLAG: Anne-Marie Kok  

Lollapalooza, de Berlijnse versie!

Voor de eerste keer vindt Lollapalooza DE (de Duitse editie van dit wereldwijde festival) plaats in Treptower Park in Berlijn. Naar verluid 70.000 bezoekers reizen af naar dit mooie stuk groen in voormalig Oost-Berlijn. Zo ook festivalinfo.nl. Wij zijn erbij en doen verslag!

Lollapalloza is een veelzijdig festival. Van mainstream tot alternatief, van dance tot kinderliedjes, allemaal aanwezig. De locatie is mooi. Er heerst een heerlijke festivalsfeer. Dat komt deels door het mooie park en de programmering, maar er is nog een belangrijke factor: het weer. Na veel festivals in de regen en met rubberlaarzen in de modder, is het enige waarover we hier kunnen klagen dat het door de droogte erg stoffig is. Maar daar klagen we natuurlijk niet over, we genieten van de zon! Nadelen heeft de locatie ook. Het is groot, heel groot… Om van Mainstage 2 naar het alternative stage te lopen moet je al gauw een kwartiertje uittrekken, en door de enorme drukte duurt het in de praktijk vaak nog langer om deze afstand af te leggen. Wil je veel zien, dan moet je goed plannen. Ander nadeel is dat de locatie midden in een woongebied ligt. Vanuit de buurt komen veel klachten en het is nu al de vraag of Lollapalooza hier volgend jaar weer plaats kan vinden.

Dan het programma. Op het eerste oog lijkt het niet heel spannend. Wat opvalt is dat er veel aandacht voor dance is. Op mainstage is Paul Kalkenbrenner een in het oog springende naam, maar er is zelfs een podium dat helemaal op dance is gericht, Perry’s stage. De drie grote podia hebben alledrie afsluiters van formaat. Mainstage 2 wordt als eerste afgesloten, door eerdergenoemde Paul Kalkenbrenner. Hij maakt er een heerlijk Berlijns feestje van. Daarna is het de beurt aan Mainstage 1, wat wordt afgesloten door de Kings of Leon. Waar deze band in het verleden zijn sets wel eens wat zakelijk af kon werken, valt ditmaal het plezier op waarmee Caleb Followill staat te spelen. Een prima set. Afsluiter op Alternative stage is New Order, smullen voor het wat oudere publiek.

Naast de grote namen was er ook een aantal opvallende verrassingen. Catfish & the Bottleman bijvoorbeeld. Zij speelden een sterke set en lieten de harten van veel tienermeisjes smelten. Ook bijzonder was Lindsey Sterling, een violiste die begeleid door een kleine band het publiek een mooi schouwspel voorschotelt. Meer aandacht voor andere instrumenten was er bij Max Herre. Hij had een heel orkest bij zich, en ook nog eens de nodige gastzangers en rappers, een naam om eens te checken.

Conclusie van de eerste dag: zeer geslaagd. Lollapalooza heeft een mooi afwisselend programma neergezet en de weergoden hebben het omlijst met zonnestralen. Benieuwd wat de tweede dag voor ons in petto heeft!

FOTOGRAFIE: Anne-Marie Kok  

123456789
Dubioza Kolektiv foto Lollapalooza Berlijn 2016 - Zaterdag Dubioza Kolektiv foto Lollapalooza Berlijn 2016 - Zaterdag Dubioza Kolektiv foto Lollapalooza Berlijn 2016 - Zaterdag Dubioza Kolektiv foto Lollapalooza Berlijn 2016 - Zaterdag  foto Lollapalooza Berlijn 2016 - Zaterdag  foto Lollapalooza Berlijn 2016 - Zaterdag Graham Candy foto Lollapalooza Berlijn 2016 - Zaterdag Graham Candy foto Lollapalooza Berlijn 2016 - Zaterdag Graham Candy foto Lollapalooza Berlijn 2016 - Zaterdag Graham Candy foto Lollapalooza Berlijn 2016 - Zaterdag Lindsey Stirling foto Lollapalooza Berlijn 2016 - Zaterdag Lindsey Stirling foto Lollapalooza Berlijn 2016 - Zaterdag
 
123456789
 
festival logo

BAROEG OPEN AIR 2016Dankzij het geweldige weer was ook 2016 weer een goed bezocht jaar voor...

Appelpop Logo

APPELPOP 2016 intro: Appelpop 2016 alweer de vijfentwintigste editie. De organisatie heeft...