VERSLAG: Lollapalooza Berlijn 2016 - Zondag

Festivalinfo was aanwezig op Lollapalooza Berlin 2016 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 66 foto's.

Naar het Lollapalooza Berlijn 2016 - Zaterdag verslag
Bekijk de Lollapalooza Berlijn 2016 - Zondag foto's

VERSLAG: Anne-Marie Kok  

Lollapalooza 2016 - zondag

Het is alweer de tweede dag van Lollapalooza en alles staat de hele dag eigenlijk al in het teken van afsluiter Radiohead. Maar dat betekent niet dat er verder niets te beleven valt, integendeel. Mooie namen op het affiche, ook deze tweede dag.

Het is weer warm, nog warmer dan de eerste dag. De meeste mensen doen het rustig aan, en het komt pas om een uur of vier echt op gang. Dat is jammer, want veel mensen hebben de bijzondere Aurora, het lekker in het gehoor liggende Nothing but Thieves en Years & Years dan al gemist.

Opvallend deze tweede dag is de enorme hoeveelheid kinderen, van baby's van een paar maand oud tot peuters en kleuters. De eerste dag leken zij zich vooral te concentreren rondom kidzapalooza, maar vandaag zijn ze overal. Sowieso een divers publiek. Deels zeer alternatief, maar ook veel prachtig uitgedoste festivalmeisjes en -jongens. Door de droogte is het erg stoffig en blijft er van al die mooie outfits maar weinig schoon. Ach ja, het is festival!

Dan de shows. Absolute hoogtepunten vandaag zijn Major Lazer en Radiohead. Major Lazer verandert de festivalweide in een groot feest. In het begin van de show verblijden ze het publiek met honderden handdoekjes en fluitjes, omdat naar eigen zeggen 'het Duitse publiek altijd zo goed voor ze is geweest'. En daarna: een parade van bekende en lekker in het gehoor liggende hits; die gaan erin bij iedereen. Zelf als je niet zo'n fan van Major Lazer bent kun je de voetjes maar moeilijk stil houden. En dan Radiohead... die maken alles waar wat er van hen verwacht werd. Groots, bijzonder, oud en nieuw werk.... heerlijk.
Tegenvaller was James Blake. Zijn live-performance voegt maar weinig toe aan zijn albums, helaas. Op zo'n grote weide komt zijn muziek niet echt tot zijn recht.

Na twee dagen is de 2016-versie van Lollapalooza Berlijn helaas alweer ten einde, op naar het volgende jaar. De vraag is alleen of dat weer op deze locatie is, of ergens anders... de buurt zal er niet rouwig om zijn als Lollapalooza weer verplaatst.

FOTOGRAFIE: Anne-Marie Kok  

123456
 foto Lollapalooza Berlijn 2016 - Zondag Nothing But Thieves foto Lollapalooza Berlijn 2016 - Zondag Nothing But Thieves foto Lollapalooza Berlijn 2016 - Zondag Nothing But Thieves foto Lollapalooza Berlijn 2016 - Zondag Nothing But Thieves foto Lollapalooza Berlijn 2016 - Zondag Nothing But Thieves foto Lollapalooza Berlijn 2016 - Zondag Bilderbuch foto Lollapalooza Berlijn 2016 - Zondag Bilderbuch foto Lollapalooza Berlijn 2016 - Zondag Bilderbuch foto Lollapalooza Berlijn 2016 - Zondag Bilderbuch foto Lollapalooza Berlijn 2016 - Zondag Bilderbuch foto Lollapalooza Berlijn 2016 - Zondag  foto Lollapalooza Berlijn 2016 - Zondag
 
123456
 
festival logo

MAGNEET FESTIVAL 2016Afgelopen weekend stond Amsterdam weer in teken van het gezellige Magneet...

festival logo

TAKE ROOT 2016 Voor de negentiende keer wordt alweer het Take Root festival georganiseerd....