VERSLAG: Lowlands 2017 - Vrijdag

Festivalinfo was aanwezig op Lowlands 2017 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 99 foto's.

Naar het Lowlands 2017 - Zaterdag verslag
Bekijk de Lowlands 2017 - Vrijdag foto's

VERSLAG: Gracia Visscher  

Gefeliciteerd Lowlands!

De 25e editie van Lowlands heeft helaas geen geluk met het weer. Toch is het festival dit jaar weer stevig uitverkocht en verzamelen muziekliefhebbers zich om een weekend los te gaan op een ietwat vreemd geprogrammeerde line-up. Lowlands 2017, let’s go!

Donderdag heeft het publiek zich al kunnen vergapen aan de nieuwe Bravo tent; een mintgroen monster waar je u tegen zegt. Hoewel de aankleding aan de buitenkant wel wat interessanter mag (een groen blok is nou niet perse mooi om naar te kijken), binnen vergaapt men zich aan de grootsheid. De goede akoestiek in de tent maakt de nieuwe Bravo een succes waar acts als singer-songwriter Micheal Kiwanuka gretig gebruik van maken.

We maken eerst een stop bij LÉON die net begint als er een hoosbui over het terrein komt. Misschien dat de Heineken daarom redelijk vol staat met praat graag publiek. De Zweedse zangeres krijgt de zaal echter binnen mum van tijd stil met haar krachtige hese stem, wat een heerlijk geluid produceert die vrouw. Mini hit ‘Tired Of Talking’ doet het goed hoewel toeschouwers die onbekend zijn met haar werk niks mee krijgen van wat ze nou precies zegt. Ook de praatjes tussendoor zijn amper te verstaan. Maar die stem en die dansbare beats zijn het waard om LÉON meteen toe te voegen aan je playlist.

Terug naar die gigantische Bravo waar Michael Kiwanuka het eerste half uurtje van een volle zal kan genieten. Niet dat hij het lijkt door te hebben dat de helft midden in de set naar de Alpha vertrekt. Kiwanuka en zijn band zitten in een bubbel waar alleen de melancholische muziek telt. Moeite om het publiek erbij te houden doet hij dan ook niet. De mensen die er staan voor hem genieten echter met volle teugen en worden getrakteerd op meerdere kippenvel momentjes.

Vanaf de heuvel naast de nieuwe Alpha tent is het goed te zien dat er niks geprogrammeerd is tegenover sentiment-act Sean Paul. Door de nieuwe constructie is de massa op het veld volledig zichtbaar wat een indrukwekkend beeld oplevert. Zodra Sean Paul het podium oploopt is bijna niet meer te zien waar de een begint en de ander eindig. Duizenden mensen proberen bier te drinken en tegelijkertijd de konten tegen elkaar te schuren. Tot hoog op de velden naast en voor de Alhpa worden konten geschud terwijl Sean Paul de ene nostalgische hit na de ander in turbo tempo lanceert. Zo brengt Sean Paul het uiteenlopende Lowlands publiek moeiteloos bij elkaar, waar jong en oud danst alsof het leven er vanaf hangt.

Moderat fans kregen nog niet lang geleden slecht nieuws te horen; de act vindt het na 3 albums genoeg. Misschien voor even, misschien voorgoed. Terwijl de wolken plaatsmaken voor een heerlijk zonnetje verzamelt Lowlands zich wederom bij de Alpha om nog even van de magie van Moderat te genieten. Dat de dance act zoveel emotionele diepgang kan brengen in hun werk is bewonderingswaardig; je voelt de melodieuze electro letterlijk door je lichaam stromen. Zelfs het publiek wat hoog op de heuvels nog even geniet van de zon wordt meegenomen in het bijna in trance brengende tempo. We kunnen alleen maar hopen dat Moderat snel terugkomt van vakantie.

FOTOGRAFIE: Irwan Notosoetarso   Anne-Marie Kok  

123456789
Nothing But Thieves foto Lowlands 2017 - Vrijdag Nothing But Thieves foto Lowlands 2017 - Vrijdag Nothing But Thieves foto Lowlands 2017 - Vrijdag Nothing But Thieves foto Lowlands 2017 - Vrijdag Nothing But Thieves foto Lowlands 2017 - Vrijdag The Talks foto Lowlands 2017 - Vrijdag  foto Lowlands 2017 - Vrijdag  foto Lowlands 2017 - Vrijdag The Talks foto Lowlands 2017 - Vrijdag J. Bernardt foto Lowlands 2017 - Vrijdag J. Bernardt foto Lowlands 2017 - Vrijdag J. Bernardt foto Lowlands 2017 - Vrijdag
 
123456789
 
festival logo

LOWLANDS 2017 - ZATERDAGTwee nachten gehad, twee koude nachten te gaan. Lowlands, we warmen ons op...

Pukkelpop

PUKKELPOP 2017 - VRIJDAG De foto's liegen er niet om, Pukkelpop 2017 is een heerlijk feest met veel...