VERSLAG: Eurosonic Noorderslag 2018 - Zaterdag

Festivalinfo was aanwezig op Eurosonic Noorderslag 2018 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 90 foto's.

Naar het Eurosonic Noorderslag 2018 - vrijdag verslag
Bekijk de Eurosonic Noorderslag 2018 - Zaterdag foto's

VERSLAG: Sjoert Bakker  

12

Eurosonic Noorderslag 2018 - zaterdag

In de bovenzaal is er een heel ander genre te horen. Het is hiphop maar dan met vrolijke Soundcloud-beats. Jacin Trill werd vorig jaar opgepikt met zijn nummers ‘kspreyopjebytch’ en ‘rozeswoesh’ waarin teksten als “Ik heb twee staartjes, net Pippi Langkous” het refrein zijn.

Ondanks deze happy vibes gaat de show er heel energiek aan toe. Anders dan in zijn videoclips is Jacin niet superrelaxed en mellow maar staat hij stevig op het podium en springt in het rond. Zijn crew staat er ook en door middel van veel interactie met het publiek krijgt hij de zaal ook aan het springen. De allerjongsten zijn niet ouder dan een jaar of 12 maar dat maakt het niet minder cool om voor de oudere hiphop-liefhebbers ook mee te doen. Jacin Trill is in de mode en krijgt iedereen mee.

San Holo treedt als laatste op in de kleine zaal. De Zoetermeerse DJ en producer is vanavond een vreemde eend in de bijt. Naast al die live acts zijn er weinig andere DJ’s op het festival. Wereldwijd draait hij overal met zijn eigen producties en verschillende remixes. Op zijn Instagram zijn beelden te zien van festivals in Azië waar hij als een superster bejoeld wordt door fans maar hier in De Oosterpoort ontbreken de spandoeken.

Vanavond moet hij er iets harder voor werken. Toch doet hij dat met veel plezier. Vaak pakt hij de mic erbij om met zijn publiek te praten. Ook heeft hij zijn gitaar meegenomen om live de riffs te doen. Vooral bij het nummer ‘Raw’ gaat hij helemaal los. Verder zet hij zijn remixes van Outkast en Snoop Dogg in. Met die laatste werd hij voor het eerst internationaal opgepikt. Verder komen zijn eigen ‘We Rise’, ‘I Still See Your Face’ en ‘Light’ aan bod. Om het publiek verder tegemoet te komen gooit hij er ook nog een stukje happy hardcore invloeden doorheen. Zo weet hij alsnog de zaal helemaal voor zich te winnen.

12

FOTOGRAFIE: Anne-Marie Kok   Irwan Notosoetarso  

12345678
Kensington foto Eurosonic Noorderslag 2018 - Zaterdag Kensington foto Eurosonic Noorderslag 2018 - Zaterdag Kensington foto Eurosonic Noorderslag 2018 - Zaterdag Kensington foto Eurosonic Noorderslag 2018 - Zaterdag Kensington foto Eurosonic Noorderslag 2018 - Zaterdag Kensington foto Eurosonic Noorderslag 2018 - Zaterdag Kraantje Pappie foto Eurosonic Noorderslag 2018 - Zaterdag Kraantje Pappie foto Eurosonic Noorderslag 2018 - Zaterdag  foto Eurosonic Noorderslag 2018 - Zaterdag Kraantje Pappie foto Eurosonic Noorderslag 2018 - Zaterdag MY BABY foto Eurosonic Noorderslag 2018 - Zaterdag MY BABY foto Eurosonic Noorderslag 2018 - Zaterdag
 
12345678
 
festival logo

GRASNAPOLSKY ZATERDAG 2018Dit jaar voor de 5e en laatste keer op Radio Kootwijk. Festivalinfo was...

eurosonicnoorderslag

EUROSONIC NOORDERSLAG 2018 - VRIJDAG Dag 3 was de dag met de grootste namen en de spannendste bands. Blik met ons...