VERSLAG: Bevrijdingsfestival Utrecht 2008

Festivalinfo was aanwezig op Bevrijdingsfestival Utrecht 2008 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 20 foto's.

VERSLAG: Joslyn Dresen  

12

Deel 1

Wat een prachtige dag om je vrijheid te vieren. Het is heerlijks zomer weer in park Transwijk. Alle vlakjes gras zijn bedekt met zonnende mensen. Hier en daar een rokertje en een drankje. Met evenveel plezier lopen gezinnetjes door de mensenmassa. In het park bevind zich aan de ene kant het hoofdpodium en aan de andere kant het Utrecht podium. Daar tussen zit een kleine markt en een breed scala aan eettentjes.

Het publiek heeft zich bij het grote podium verzameld waar Typhoon samen met zijn zusje Dinopha mag aftrappen. De doordachte lyrics van deze jonge rapper passen mooi in het ‘Vrijheid maak je met elkaar’ thema van dit jaar. Jammer genoeg zien we op dit vroege tijdstip alleen zijn bruisende energie in zijn laatste track ‘Brand los’.

Vlak voor de grote kleine man Roel van Velzen het podium mag betreden reikt de burgemeester van Utrecht de tolerantie prijs uit. Helaas laat de techniek het afweten, geen nominatie filmpjes en een slechte microfoon, zodat we wat verderop op het veld niet meekrijgen welke organisatie het beste initiatief heeft voor een verdraagzamer Utrecht. Achteraf blijkt dat Van en Voor jongeren deze prijs hebben ontvangen

Van Velzen heeft geen probleem om door te dringen tot het publiek. Het is duidelijk dat velen voor hem zijn gekomen want een voller veld voor het podium zullen we vandaag niet zien. Enthousiast wordt meegezongen met liedjes als ‘Burn’en ‘Baby get higher’ die door de meegenomen band prima worden uitgevoerd. En Roel is ook veel beter te volgen als hij om de ‘V’ voor vrijheid vraagt.

La Troba Kung-Fu weet de luierende mensen aan het eind van de middag toch nog heupwiegend overeind te krijgen op hun salsa/reggea tonen. Wat zij verder met de Oosterse vechtkunst te maken hebben blijft onduidelijk.

12

FOTOGRAFIE: Benno Tielen   Bianca Berger  

12
Friska Viljor foto Bevrijdingsfestival Utrecht 2008 Friska Viljor foto Bevrijdingsfestival Utrecht 2008 La Troba Kung-Fu foto Bevrijdingsfestival Utrecht 2008 La Troba Kung-Fu foto Bevrijdingsfestival Utrecht 2008 Leaf foto Bevrijdingsfestival Utrecht 2008 Leaf foto Bevrijdingsfestival Utrecht 2008 Minyeshu foto Bevrijdingsfestival Utrecht 2008 Minyeshu foto Bevrijdingsfestival Utrecht 2008 Sheriff Of Hong Kong foto Bevrijdingsfestival Utrecht 2008 Sheriff Of Hong Kong foto Bevrijdingsfestival Utrecht 2008 StropStrikkers foto Bevrijdingsfestival Utrecht 2008 StropStrikkers foto Bevrijdingsfestival Utrecht 2008
 
12
 
festival logo

JERA ON AIR 2008Een elk jaar terugkomend festival in Ysselsteyn. Jera on Air was er ook in...

festival logo

LONDON CALLING 2008 London Calling. De Paradiso is, als je kijkt naar de kaartverkoop, eigenlijk...