VERSLAG: London Calling 2008

VERSLAG:

1234

London Calling - dag 1 - deel 1

London Calling. De Paradiso is, als je kijkt naar de kaartverkoop, eigenlijk inmiddels veel te klein. Maar je moet er niet aan denken al die leuke nieuwe Engelse bandjes in een grotere zaal te moeten zien. Met onder andere Blood Red Shoes, Ting Tings, The Rascals en Mystery Jets is er dit jaar weer voor ieder wat wils. Festivalinfo doet verslag!

Florence and the machine krijgen de eer deze editie van London Calling te openen. Gewapend met drummer en gitarist komt Florence over als een donkere versie van al het andere Britse damestalent. Singer/songwriter-achtig materiaal wordt afgewisseld met folk aandoende indie. Haar zangprestatie liegen er niet om, maar de wijze waarop ze in haar zomerse jurk alsmaar pirouettes blijft draaien is ronduit irritant. Het leidt af van haar muzikale kunnen en dat is jammer, maar echt sterk materiaal was nou ook weer niet te ontdekken.

De heren van The Answering Machine zullen de uitnodiging voor dit Britse feestje pas laat ontvangen hebben, want werden op het laatste moment nog toegevoegd. Ach wat wil je met zo'n naam. De muziek kenmerkt zich door de cathy melodieën verweven in de indie-rammelrock. Niet heel veel bijzonders, maar zeker vermakelijk.

Gooi de podiumpresentatie van Ian Curtis, de arrogantie van Oasis en een veer in de reet van Owen Morris (producer laatstgenoemde) in een mixer en je komt uit bij Exile Parade. Het swingt en rockt aan alle konten en de ambitie spat er van af. Na een half uur begint het allemaal wel wat eentonig en gezapig te worden. Met If I'm Not Famous wordt ook wel een hele vroege gooi gedaan naar stadionrock. Eerst die plaat maar eens maken mannen en wat minder stoer kijken, dan zien we wel verder!

Mystery Jets laten de grote zaal vervolgens lang wachten. Als de heren eenmaal aanvangen blijft het rommelig en zijn er veel technische problemen. De toch al manke op krukken lopende zanger Blaine Harrison heeft dubbel pech als zijn orgeltje het begeeft. Dit samen met het wisselende kwaliteit van de songs maakt het optreden niet zo memorabel als dat door sommigen voorspeld was. "Place your bets, on the Mystery jets" valt er te lezen op hun MySpace, ik zou het niet doen.

1234
 
festival logo

BEVRIJDINGSFESTIVAL UTRECHT 2008Eén dag, dertien festivals, honderden bands. Dat kan alleen maar het...

festival logo

MOTEL MOZAIQUE 2008 Motel Mozaique betekent voor menig muziekliefhebber een verplicht jaarlijks...