VERSLAG: Jera On Air 2008

Festivalinfo was aanwezig op Jera on Air 2008 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 18 foto's.

VERSLAG: Joost Doensen  

Jera On Air 2008

Op hemelvaartsdag vonden ongeveer 1000 mensen de weg naar het Limburgse Ysselsteyn waar het 16de Jera On Air-festival plaatsvondt. De line-up zag er dan ook veelbelovend uit.

Bij de ingang worden we begroet door twee melige discjockeys die de naam van het festival symboliseren,ook nog eens uitgedost in vliegenierskleding.

Voor de eerste keer heeft de organisatie gekozen voor twee podia in twee verschillende tenten: de mainstage en de jerastage.

Verder is er op het festivalterrein aan alles gedacht: voldoende catering , een aparte tent voor de merchandise,voldoende tappunten en gratis toiletten.Zelfs een graffitiwall wordt in de loop van de dag volgespoten. Kortom,alle ingrediënten zijn aanwezig voor een gezellige festivaldag. Op een enkele regenbui na, werkt het weer ook nog eens mee.

Op de mainstage de ondankbare taak voor Antillectual om te starten. Deze nederlandse band heeft zojuist haar tweede album uitgebracht en timmert sinds 2001 behoorlijk ,en met veel inzet, aan de weg. Eigenlijk is de dertig minuten speeltijd voor deze band te kort, het is wel hard werken voor de drie bandleden,alle drie verzorgen ze tevens de zang.Ik kan wel verklappen dat dit een van de hoogtepunten van de dag blijkt te zijn. Ik denk dat we in de toekomst nog wel (meer) van deze band zullen horen.

Uit het engelse Manchester komt Sonic Boom Six met zangeres/rapster Laila K. als middelpunt. De band brengt een mix van reggae,punk, ska en hip-hop.

Leuk en goed optreden!!

De Hoods mogen dan hun kunsten vertonen op de Jerastage, aan de shirts te zien zijn er toch aardig wat fans aanwezig,maar ik kan me toch niet voorstellen dat ze tevreden zijn met het optreden; het overgrote deel van de speeltijd wordt gevuld met slap geklets en gezeur dat het eigenlijk veel te vroeg is voor een show.

De muziek van de Japanners (woonachtig in de US) van Electric Eel Shock kan het best samengevat worden als rock and roll met metal-invloeden. Hun show is weinig op aan te merken, de klauterpartijen staan ze bekend om maar ook hier geldt niet teveel lullen maar spelen, hoogtepunt de cover Iron Man van Black Sabbath.

De verrassing van de dag, wat Hardcore betreft, is zondermeer het Belgische Do or Die.De energie spat van de band af ,hetgeen overslaat naar het publiek en de eerste moshpit van de dag is een feit. Geweldig optreden!!

Voor een mix van punk,rock en een vleugje hardcore moet je bij Strike Anywhere zijn. Deze amerikaanse band ,aangevoerd door zanger Thomas Barnett zorgt voor een energieke podiumact die door het publiek wordt gewaardeerd.

Ik was vooraf erg benieuwd naar het optreden van het Nederlandse Textures.Ze brachtten onlangs hun derde album uit: Silhouettes.De muziek van Textures is niet in een bepaald genre te definieren;het is een mix van hardcore ,trash en metal met progressieve invloeden hetgeen wordt omlijst met synthesiser.Hun optredens zijn energiek, soms agressief en je wordt op het verkeerde been gezet door de tempowisselingen. Ik word niet teleurgesteld: geweldige show!

Dan is het tijd voor een van de headliners: Agnostic Front.Met een standaard setlist worden de fans op hun wenken bediend. Zelfs de stem van Stigma komt vanavond goed uit de verf. Goede show.

Madball heeft er vanavond duidelijk zin in, de setlist is voor de fans dan ook smullen ,oud en nieuw komen voorbij. Het publiek reageert dan ook enthousiast.

Volgend jaar zal ik zeker het programma van Jera on Air in de gaten houden.Er valt geen negatieve opmerking te plaatsen bij de editie van dit jaar.Ik denk dat de organisatie best tevreden mag zijn,enige minpuntje misschien de opkomst?

FOTOGRAFIE: Joost Doensen  

12
GetAway foto Jera On Air 2008 Antillectual foto Jera On Air 2008 The Jux Junction foto Jera On Air 2008 Sonic Boom Six foto Jera On Air 2008 Sonic Boom Six foto Jera On Air 2008 Hoods foto Jera On Air 2008 Electric Eel Shock foto Jera On Air 2008 Electric Eel Shock foto Jera On Air 2008 Do or Die foto Jera On Air 2008 Do or Die foto Jera On Air 2008 Strike Anywhere foto Jera On Air 2008 Strike Anywhere foto Jera On Air 2008
 
12
 
festival logo

GROEZROCK 2008Hét hardcore-festival van België en omstreken is en blijft Groezrock....

festival logo

BEVRIJDINGSFESTIVAL UTRECHT 2008 Eén dag, dertien festivals, honderden bands. Dat kan alleen maar het...