VERSLAG: Sziget 2023 - Zondag

Festivalinfo was aanwezig op Sziget 2023 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 41 foto's.

Naar het Sziget 2023 - Zaterdag verslag
Naar het Sziget 2023 - Maandag verslag
Bekijk de Sziget 2023 - Zondag foto's

VERSLAG: Andrea Roell  

Sziget - Zondag

Dag vier van Sziget werd door de charmante Tom Grennan geopend op de MainStage, op het heetst van de dag. Mensen zaten wat verspreid over het veld, voornamelijk in de schaduw zaten te genieten van een voortreffelijk optreden, maar de fans trotseerden de hitte moedig! Hij kreeg halverwege de set wel de mensen in beweging, waardoor de toon voor die dag goed was neergezet!

Baby Queen in de Freedome was een pittige verrassing, in de vorm van een jonge dame die niet zo snel over zich heen laat lopen. Ze zette een prima optreden neer, met als afsluiter haar doorbraak hit van de hitserie Heartstopper, colors of you.

Arlo Parks daaraan tegen is de zachtaardigheid zelve, die als positie punt over het eiland te zeggen had dat er “ goede bomen op aanwezig zijn”. Bij opkomst gaat het niet geheel goed, Arlo struikelde en leek een soort van breakdance move te doen om snel weer op te springen en vloeiend door te gaan met haar optreden.
Haar nummers klinken als een goed gesprek met een goede vriendin, vriendelijk maar ook met diepgang, in de vorm van verhalen die je aandacht vasthouden, op een zeer lieve en zachtaardige wijze. Interactie met het publiek ontstond, met haar nummer " Caroline" , met het verzoek om gedurende het chorus, de naam Caroline mee te zingen.

Dit jaar nam de Magic Mirror weer een centrale plek in op het eiland, om aandacht te vragen voor de positie van de LHBTQI+ gemeenschap. Zondag was de spotlight op het oosten van Europa gericht, met name de drie kleine Baltische staten, namelijk Estland, Letland en Litouwen, in de vorm van de show Drag’nRoll Baltic Ball. Een drag show met een politiek kritische rand, die op zeer geestige wijze verwoord en vertolkt werd.

In de Freedome stonden Nothing But Thieves het dak er af te blazen, met een zeer energiek optreden, waarbij de tent steeds verder vol liep, en uiteindelijk uitpuilde met uitzinnige fans.

Om daarna op te worden gevolgd door de rauwe Frank Carter, die voor het eerste nummer werd ingezet graag up close and personal met zijn publiek wordt door op de barrier te springen en daar vandaan het eerste nummer te zingen, waarbij de mosh pit vrijwel de hele tent overnam. Bij het derde nummer ging hij er voor om er vol in te duiken, tot lichte paniek van de beveiliging die hem kortstondig na zijn snoekduik kwijt waren. Onderste boven gehouden zingt hij gestaagd door. Ook geeft hij op een gegeven moment de ruimte aan de dames om in een veilige ruimte een eigen mosh pit te creëren, waarbij de mannen werden verboden om mee te doen.
Hij bedankte na afloop wel uitvoerig de beveiligers en andere medewerkers, hij is zich terdege van bewust dat ze voor ieders veiligheid en welzijn klaar staan.

Dit was de perfecte afsluiting van een energieke muzikale dag!

FOTOGRAFIE: Andrea Roell  

1234
Tom Grennan foto Sziget 2023 - Zondag Tom Grennan foto Sziget 2023 - Zondag Tom Grennan foto Sziget 2023 - Zondag Tom Grennan foto Sziget 2023 - Zondag Tom Grennan foto Sziget 2023 - Zondag Tom Grennan foto Sziget 2023 - Zondag Baby Queen foto Sziget 2023 - Zondag Baby Queen foto Sziget 2023 - Zondag Baby Queen foto Sziget 2023 - Zondag Baby Queen foto Sziget 2023 - Zondag Baby Queen foto Sziget 2023 - Zondag Arlo Parks foto Sziget 2023 - Zondag
 
1234
 
festival logo

SZIGET 2023 - MAANDAGDag 5 was een muzikaal gevarieerde dag op Sziget. Festivalinfo was erbij, zie...

Sziget 2020 logo

SZIGET 2023 - ZATERDAG Dag drie van Sziget was weer muzikaal smullen! Festivalinfo was erbij, zie...