VERSLAG: Sziget 2023 - Maandag

Festivalinfo was aanwezig op Sziget 2023 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 33 foto's.

Naar het Sziget 2023 - Zondag verslag
Naar het Sziget 2023 - Dinsdag verslag
Bekijk de Sziget 2023 - Maandag foto's

VERSLAG: Andrea Roell  

Sziget Maandag

Dag 5 van Sziget was wederom een gevarieerde muzikale dag.
Voor mij begon het met een optreden van The Aces in de Freedome, een indiepop band die niet in een mal te vatten is. Verrassende openhartige teksten over mentale gezondheid, queerness en prettige gitaarriffs, verpakt in een dynamiek geheel,waarbij ik me goed voorstellen dat ze de harten van zoveel fans hebben veroverd.

Caroline Polacheck ging daarna van start op de Mainstage, als een model op de catwalk, zeer bewust bewegend voor de ogen die op haar gericht waren.
Het enige moment dat de façade enigszins doorbroken werd, was bij het duet met Lorde, die na haar opgetrad op de MainStage.

De Duitse band Giant Rooks speelde in de Freedome, met hun aanstekelijke enthousiaste indierock.
Het plezier spatte van het podium af, met een stuiterende zanger.

Amyl and the Sniffersin de Freedome: smerige, baldadige speelse punk. Amy is een te strak opgewonden springveer die als een rubberen bal stuitert om al snel de pit in rent om het publiek toe te zingen. Zo gestileerd als dat Caroline Polachek was in haar houdingen en gezichtsuitdrukkingen, zo ongetemd en ongeremd is de zangeres. Dit past in zijn geheel bij de muziek, rauw, eerlijk en bruut. De tent was een grote mosh pit gedurende hun optreden, een grote kolkende massa.

Macklemore stond op de Mainstage, met een flinke entourage in de vorm van de band en enthousiaste dansers, er gebeurd veel op het podium. Dansers met blaasinstrumenten, Macklemore met waterpistool die het publiek (en de fotografen die voor het podium stonden) natspoot, maar het is een herhaling van een succesformule.
Vergeleken met de show die hij in 2019 op Sziget opvoerde was weinig verschil, los van wat nieuwe nummers. Jammer dat hij ook hier verklaarde dat alleen deze stad zijn hart had gewonnen en graag op iemands bank zou willen bivakkeren, een uitspraak die bij elk groot Europees festival wordt herhaald. (Vond het wat pijnlijk dat een multi miljonair succesvol artiest gratis bij iemand zou willen logeren, in een land met gierende inflatie en lage lonen…)

FOTOGRAFIE: Andrea Roell  

123
The Aces foto Sziget 2023 - Maandag The Aces foto Sziget 2023 - Maandag The Aces foto Sziget 2023 - Maandag The Aces foto Sziget 2023 - Maandag The Aces foto Sziget 2023 - Maandag  foto Sziget 2023 - Maandag Caroline Polachek foto Sziget 2023 - Maandag Caroline Polachek foto Sziget 2023 - Maandag  foto Sziget 2023 - Maandag  foto Sziget 2023 - Maandag Giant Rooks foto Sziget 2023 - Maandag Giant Rooks foto Sziget 2023 - Maandag
 
123
 
festival logo

M'ERA LUNA 2023 - ZATERDAGEerste dag van het M'era Luna festival in Duitsland. Met 25.000 bezoekers per...

Sziget 2020 logo

SZIGET 2023 - ZONDAG Dag 4 op Sziget was een energieke dag! Festivalinfo was erbij voor het...