ARTIEST: Macklemore

Uit: Californië - Amerika

De Amerikaan met Ierse roots Ben Haggerty leert als blanke jongen hip-hop kennen via de gekleurde rappers van Digital Underground. De groep neemt zichzelf niet helemaal serieus met de grappige teksten en aparte kostuums.

De naam Macklemore ziet het levenslicht als Ben nog maar 14 jaar oud is en begint met rappen. Deze naam is afkomstig van een zelfverzonnen superheld. Ryan Lewis verzorgt de promofoto's waarmee een samenwerking geboren is. Samen maken ze rap muziek die de spot drijft met sociale onderwerpen. De doorbraak was er met Thrift Shop (2012), waarmee ze de bling-bling cultuur in de hip-hop wereld op de hak nemen.

Dit levert Macklemore & Ryan Lewis twee Grammy nominaties, een parodie in Sesamstraat en meer dan een miljard views op Youtube op. In 2017 besluit het duo na tien jaar tijdelijk uit elkaar te gaan, waarmee Macklemore solo verder gaat. In datzelfde jaar verschijnen onder meer Ke$ha en Skylar Grey op het album Gemini.

OUDE OPTREDENS

KOMENDE OPTREDENS

OUDE OPTREDENS

FOTO'S VAN Macklemore

Foto Macklemore te Macklemore - 15/04 - AFAS LIVE Foto Macklemore te Macklemore - 15/04 - AFAS LIVE Foto Macklemore te Macklemore - 15/04 - AFAS LIVE Foto Macklemore te Macklemore - 15/04 - AFAS LIVE Foto Macklemore te Macklemore - 15/04 - AFAS LIVE Foto Macklemore te Macklemore - 15/04 - AFAS LIVE
 
Bekijk alle 12 foto's van Macklemore

Macklemore NIEUWS

Live gezien door: