ARTIEST: The Smashing Pumpkins

print
mail to friend
Uit: Chicago, Illinois - Amerika

De band begon in 1987 met James Iha en Billy Corgan, ze vroegen D'arcy Wretzky of ze een keer wilde komen kijken bij een oefening en toen werd zij de bassiste. De drummer Jimmy Chamberlin werd er door de platenmaat bij gehaald.
In 1991 kwam hun eerste album "gish" een mooi een krachtig album met sterk afwisselende nummers. In 1993 kwam het album "Siamese Dream" maar door ruzies in de band heeft Billy Corgan het zelf helemaal gemaakt. In 1994 kwam het album "piscis iscariot" uit waarop allemaal b-kantjes staan. Daarna wilden ze een dubbel-cd gaan maken, alhoewel de platenmaatschappij zei dat zeer nog niet klaar voor waren deden ze het toch. En dat is het album "mellon collie and the infinite sadness" met goede nummers zoals "tonight tonight" en "1979".
Tijdens de tour van het album "mellon collie" belde Jimmy Chamberlin 's nachts vanuit een telefooncel dat de toetsenist dood was door de drugs die Jimmy hem had gegeven. Jimmy Chamberlin werd de band uitgezet waarna ze het album "adore" maakten met een drummachine inplaats van een drummer. In 2000 kwam het album "machina the machines of God" uit waarop Jimmy Chamberlin weer meedrumde. Na die cd besloten ze uit elkaar te gaan, maar om de fans gedag te zeggen wouden ze een world-tour maken, de bassiste D'arcy Wretzky was het niet met hen eens een vertrok. De bassiste van de band Hole vervangde D'arcy Wretzky voor de tour.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (32) oude optredensreadmore

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van The Smashing Pumpkins. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (32) oude optredensreadmore

FOTO'S VAN The Smashing Pumpkins

Foto The Smashing Pumpkins te The Smashing Pumpkins - 27/7 - 013 Foto The Smashing Pumpkins te The Smashing Pumpkins - 27/7 - 013 Foto The Smashing Pumpkins te The Smashing Pumpkins - 27/7 - 013 Foto The Smashing Pumpkins te The Smashing Pumpkins - 27/7 - 013 Foto The Smashing Pumpkins te The Smashing Pumpkins - 27/7 - 013 Foto The Smashing Pumpkins te The Smashing Pumpkins - 27/7 - 013
 
Bekijk alle 21 foto's van The Smashing Pumpkinsreadmore

The Smashing Pumpkins NIEUWS

Al het The Smashing Pumpkins nieuwsreadmore

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

Avatar souvenirs
souvenirs
no user avatar
smivo
Avatar ldickhoff
ldickhoff
Avatar The-Gathering
The-Gatheri

In het wil graag live zien lijstje van

Avatar Linde
Linde
Avatar meisjeffi
meisjeffi
Avatar Martijnvanrees
Martijnvanr
Avatar izieasdel
izieasdel

Live gezien door:

no user avatar
miekke
Avatar sk8erjoep
sk8erjoep
Avatar Becks86
Becks86
no user avatar
Wowter