Pukkelpop maakt koken op de camping toch mogelijk met Food Islands

pukkelpopgroot.jpg
Pukkelpop maakt koken op de camping toch mogelijk met Food Islands
Door ThomasS op 28 juni 2016 - 12:41 1 Festivalgangers die graag hun eigen eten koken op de camping, kunnen vanaf deze Pukkelpop-editie op een Food Island terecht: gloednieuwe eeteilanden op Camping Chill en Camping Relax. Nadat in overleg met het stadsbestuur en de brandweer werd besloten om geen gas- en kooktoestellen meer toe te laten, ging de festivalorganisatie op zoek naar oplossingen.

Kampeerders die huisgemaakte gerechten willen meebrengen, kunnen hun maaltijd gratis aan een eeteiland laten opwarmen door een campingmedewerker. Bestek en magnetronbestendig materiaal moet je zelf meebrengen maar, indien gewenst, kan het ook ter plaatse worden gekocht.

Chokri Mahassine (festivalorganisator):
“Pukkelpop heeft een oeroude traditie als het aankomt op koken op de camping, een traditie waar ik om verschillende redenen erg aan ben gehecht. Maar na het campingincident van vorig jaar en de algemeen verscherpte veiligheidsmaatregelen werd duidelijk dat we op zoek moesten naar andere, haalbare en betaalbare opties. Het is een ding om iets af te schaffen en te verbieden maar daar moet dan ook een goed alternatief tegenover staan. Voor ons is het belangrijk dat de kampeerders hun eigen eten kunnen blijven opwarmen.”

Op elk eeteiland komt een kleine campingshop waar ook worstenbroodjes, croissants, brood, charcuterie, spek, eieren en fruit verkrijgbaar zullen zijn.

De eeteilanden worden verder versterkt met de kwalitatief hoogstaande kant-en-klaar maaltijden van het Limburgse bedrijf Deliva. Zij stelden op vraag van de organisatie betaalbare en volwaardige gerechten samen, waaronder ook enkele vegetarische opties. Voor tweeëneenhalve eetbon kunnen kampeerders kiezen tussen o.a. tikka masala, chili con/sin carne, balletjes in tomatensaus, vegaballetjes, quinoaburger, wrap met kip en vegetarische wrap. Ook puree, rijst, salade en lentegroentjes staan op het menu.
Voor soep met brood of warme noedels betaal je een eetbonnetje.

Verder zullen de gebruikelijke eetkramen op de campings staan, aangevuld met enkele nieuwe foodtrucks.

-Er staan 3 eeteilanden op Camping Chill en 1 eeteiland op Camping Relax. Kampeerders kunnen er doorlopend tussen 11.00u tot 19.00u terecht.
-Tot en met zondag 31 juli kan je op www.pukkelpop.be eet- en drankbonnen aankopen aan €2.5, ter plaatse betaal je €3.
-De brandweer roept op om zeker geen gas- of kooktoestellen meer mee te brengen naar het festival. Alles zal aan de ingang in beslag worden genomen en onmiddellijk van het terrein worden verwijderd.
-Het volledige campingreglement vind je op www.pukkelpop.be.

Ga je net zo hard op festivals als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Boerderijzoetermeernews.jpg

PROGDREAMS FESTIVAL MAAKT EERSTE NAMEN BEKEND (O.A....Op zaterdag 4 en zondag 5 maart 2017 staat de zesde editie van PROGDREAMS...

STRAF_WERK news

STRAF_WERK FESTIVAL VERHUIST VAN LOCATIE BINNEN... Het Amsterdamse STRAF_WERK Festival gaat van locatie verhuizen. De nieuwe...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.