Festival Latino Americano maakt programma bekend (o.a. La-33 en Flavia Coelho)

Flavia Coelho 2
Festival Latino Americano maakt programma bekend (o.a. La-33 en Flavia Coelho)
Door ThomasS op 28 juli 2016 - 12:03 1 De eerste editie van Festival Latino Americano Rotterdam vindt plaats van 17 t/m 21 augustus 2016 in LantarenVenster Rotterdam. Op het festival kun je het beste van de actuele Latijns-Amerikaanse film én muziek zien. Met ruim dertig filmvertoningen en concerten van La-33 (Colombia), Alfredo Rodríguez (Cuba), Flavia Coelho (Brazilië/SP) en Conjunto Papa Upa (Venezuela/GB/NL) wordt de Latijns-Amerikaanse sfeer naar de Wilhelminapier gebracht. Festival Latino Americano Rotterdam is het enige festival in Nederland waar Latijns-Amerikaanse film en muziek worden samengebracht.

Film

Het festival presenteert ruim dertig Latijns-Amerikaanse films en documentaires van de afgelopen twee jaar. Daarnaast ligt er een speciale focus op muziekfilms en haakt het programma aan bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

De openingsfilm Quilapayún, más allá de la canción is een van de indrukwekkende muziekdocumentaires die het programma rijk is. De documentaire vertelt het verhaal van de belangrijkste muziekgroep uit Chili: Quilapayún, die opgericht is in de jaren zestig en nog altijd de stem van de revolutie laat horen.

Muziek

Het muziekprogramma oriënteert zich breed. De Braziliaanse zangeres Flavia Coelho mengt Bossa met R&B. Samen met de Venezolaanse tropische verrassing Conjunto Papa Upa, maken ze de donderdagavond tot een echte Latin clubavond. Op vrijdagavond staat het wereldberoemde Colombiaanse La-33 op het programma. Deze twaalfkoppige band uit Bogotá brengt met hun originele salsa met invloeden uit de jaren zeventig, boogaloo, Latin jazz en mambo, iedere toeschouwer in beweging. Zaterdagavond staat in het teken van Latin Jazz. De Cubaan Alfredo Rodríguez, protegé van Quincy Jones, presenteert zijn nieuwe album Tocororo. Het is zijn enige albumrelease-concert in Nederland.

Een passepartout voor de muziekoptredens kost 45 euro.



Altijd op de hoogte van al het festivalnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Crammerock

CRAMMEROCK BREIDT LINE-UP UIT MET TWINTIGTAL NAMEN...Het Belgische Crammerock Festival heeft een rij met namen toegevoegd aan de...

explore the north

EERSTE NAMEN EXPLORE THE NORTH BEKEND (O.A. BEN... De eerste namen voor het festival Explore the North dat op vrijdag 25 en...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.