Eerste bevestigde namen op gratis festivals Den Haag en Rotterdam

Door Sheryla op 10 maart 2010 - 14:58 1 Op het Spuiplein van Den Haag zal voor de derde keer het 5 mei festival worden gehouden. De eerste bevestigde namen zijn Jurk!, Moss, All Missing Pieces, Rotfront en Winne . Zij zullen optreden op de buitenpodia. CCC inc., Eens ’n Hagenees..., Puur Gelul, Kookaburra en April Darby zullen in een van de zalen in het Theater aan het Spui op de planken staan. In de zalen van het Theater zal tevens een uitgebreid programma met debatten, literatuur en theater zijn en heeft het festival een sportprogramma, kinderactiviteiten en een grote festivalmarkt.

De volledige programmering van het 5 mei festival wordt eind deze maand bekend gemaakt.

Verder vindt op 30 mei de 33e editie van het Ortel Dunya Festival plaats op de vijf muziekpodia en het Poetry Park van Rotterdam. Dit jaar staat het gratis festival voor een groot deel in het teken van Afrikaanse muziek, poëzie en storytelling. Dit onderstreept het Rotterdamse Wereldmuziek Festival onder meer met de komst van afrobeat ster Tony Allen. Optredens van Ethiopiques featuring Mahmoud Ahmed, Alemayehu Eshete & Badume’s Band van Ethiopische bodem, zangeres en mbira speler Chiwoniso uit Zimbabwe en de jonge Kenianen Sauti Sol & Dela zijn bevestigd. Openingsact van het festival is het 20 koppige Cubop City Bigband, met de Puerto Ricaanse Yvonne Rivera. De volledige programmering zal eind april bekend worden gemaakt.

Altijd op de hoogte van al het festivalnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



haldernpop.jpg3

GET WELL SOON VERKLAPT HALDERN NAMENDe gitarist van de Duitse band Get Well Soon heeft in een interview...

mojoconcerts_news.jpg86

MOJO STOPT VOOR ONBEPAALDE TIJD MET METALFESTIVALS Als liefhebber van het stevigere gitaarwerk, gaat het Rob Trommelen aan het...

REACTIES

Avatar xSanne__
wo 10 mrt 2010 19:10

xSanne__ Jurk :D

super leuk
vanwege geldgebrek niet naar een concert toegekunt.
Dit is dus helemaal TOPPIE :D

 0
geen avatar
wo 10 mrt 2010 19:12

stefanprins jurk laatst nog gezien... leuke show, gaat dat kijken!

 0
Avatar CrashingOnTheStage
do 11 mrt 2010 10:53

CrashingOnTh.. Ik ga toch wel naar het 5 mei festival, al jaren xD En van dit vind ik dan alleen Jurk & All Missing Pieces leuk. ='] Maarja, Den Haag is de laatste tijd bij het 5 mei-festival meer bezig met 'zwart en wit vergelijken' dan 'met leuke namen boeken'. Tijdens de eerste editie viel het nog mee, maar nu zijn ze ineens 'een culturele stad' met hele slechte acts uit Afrika enzo. :')

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.