RECENSIE: Winds of Plague - Against the World

Winds Of Plague - Against The World
2011-04-18 Against The World is de vierde release van Winds Of Plague, een zootje ongeregeld uit Zuid-Californië. Deze band gaat terug naar zijn roots, als je dit bezwaarlijk zo kunt noemen, want pas zes jaar geleden verscheen hun debuut A Cold Day In Hell. De hardcore elementen van weleer doordringen nog steeds de bijzonder stevige songstructuren. Energie en vastberadenheid druipen van hun muziek af en sijpelen meteen door om zich vast te zetten tussen je twee oren in. Net als opvolger Decimate The Weak zal deze schijf waarschijnlijk de status van underground klassieker toegemeten krijgen. Dit album wordt werkelijk voorzien van een ongekende agressiviteit.

Producer Matt Hyde, die ondermeer de muzikale creativiteit van Slayer en Hatebreed in goede banen leidde, zorgt ervoor dat de lat hoog wordt gelegd. Vocalist Johnny Plague beweert dat de focus op energie en structuur van de muziek werd gelegd om zo een fun en heavy album te schrijven. En we kunnen de brave burger best op zijn woord geloven.

Wie eerder werk als Decimate The Weak en The Great Stone War al te horen kreeg, merkt onmiddellijk op dat de werkende formule niet veranderd wordt. Openingstune ‘Raise The Dead’ verplettert je meteen en de chorus, gezongen door kinderen, zet de toon voor het album. ‘One For The Butcher’ en ‘Drop The Match’ loeien hard en snel. ‘Refined In The Fire’ is de eerste en waarschijnlijk enige single en daarna loopt het even mis. ‘The Warrior Code’ is een gesproken intro, een onbeduidend niemedalletje en dient enkel en alleen om sfeer op te roepen. De “Ultimate Warrior” moet een doorleefde soldaat met bloed aan zijn handen voorstellen, maar op geen enkel ogenblik krijg je dit beeld voor ogen. Gelukkig krijg je met het titelnummer ‘Against The World’ en ‘Monsters’ weer een lading bruut geweld, die als een pletwals over je heen rijdt. ‘California’, waarschijnlijk als eerbetoon aan de staat waarin de band verblijft en leeft, is de meest onwaarschijnlijke song van het album. De gesproken intro werkt op de lachspieren en de tune mondt uit in een kwalitatief minder sterke jaren tachtig metalsong.

Winds Of Plague brengt met Against The World een sterk en hard album uit, waarbij de paar miskleunen hen vergeven worden. Over het algemeen beheersen brutaliteit, energie en uitstekende songs het schijfje. Wie het graag hard heeft, krijgt met dit album de volle lading.
Recensent:Gunther Moens Artiest:Winds of Plague Label:Century Media
Social Suicide – Broken Pilgrims

Social Suicide - Broken PolgrimsNa jaren van black metal tirannie rijst vandaag een ander geluid op uit het...

Norther -  Circle Regenerated

Norther - Circle Regenerated Norther wordt officieel gelanceerd in het jaar 2000. De metal wereld wordt...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT