ARTIEST: Jay Colin

Uit: Amsterdam - Nederland    Genre(s): Soul/R&B/Hiphop - hiphop/rap

Zowel in zijn ontspannen sound als in zijn teksten doet Jay Colin denken aan vooruitstrevende Amerikaanse rappers als Talib Kweli of Mos Def: Bij Jay Colin geen onnozel ge-gangsta maar raps over herkenbare alledaagse dingen, en vooral niet te prekerig. Maar ook weer niet té luchtig; er mag bij Jay best een boodschap in de raps zitten, maar het is niet verplicht. Ook heeft Jay Colin geen arrogante attitude maar is hij ondanks zijn gedrevenheid nuchter en laid back, wat in zijn relaxede flow terug te horen is.

De volwassen sound van Jay Colin op ´Truth & Soul´ maakt het moeilijk te geloven dat het hier om een debuutalbum gaat.

Jay Colin is geboren en getogen in Amsterdam Zuid-Oost. Maar in tegenstelling tot veel andere rappers komt hij er eerlijk voor uit dat hij het rappen niet op straat heeft geleerd. Geloof het of niet, maar Jay heeft z´n kwaliteiten als MC ontdekt in de Kerk! Zo kreeg hij daar de kans om voor het eerst voor een publiek te MC-en en zo kwam het raptalent van Jay Colin naar boven.

En nu is er dan het eerste soloalbum van Jay Colin. Hij loopt al jaren rond met het idee voor een eigen album. Dat ´Truth & Soul´ nu ook daadwerkelijk uitkomt is voor Jay een droom die waarheid wordt.

En qua sound lijkt de waarheid de droom te overtreffen: De productie van Dutch Flower tilt het album naar een nog hoger niveau. Zijn vooruitstrevende volle sound kenmerkt zich niet alleen door de pompende bassen en de strakke drumsounds, maar vooral door de vele soulvolle samples. Deze vormen de solide onweerstaanbare fundering van waaraf Jay met precisie zijn spitse raps op de luisteraar afvuurt. Stilzitten is onmogelijk!

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (13) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van Jay Colin. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (13) oude optredens

CD-RECENSIES

Live gezien door: